Harrasteet

Koirat kun ovat tekeväisiä, niin harrastuksiahan meillä riittää. Kilpailumielessä harrastamme tokoa eli Tottelevaisuus- kokeita joissa on 4 eri luokkaa: alokas, avoin, voittaja ja erikoisvoittaja. Tokoa olen harrastanut Donnan kanssa kilpaillen voittajaluokassa, Doora on siirtynyt avo-luokkaan ja muiden kanssa aloitellaan. Tokossa toimin myös kisojen järjestäjänä sekä koevastaavan ja sihteerin ominaisuudessa. Omaan toko-koulutusohjaajankortin ja toko-koetoimitsijankortin. Toko on siis päälajimme vaikka minulla ei olisikaan kilpailukoiraa. Toimin oman kotipaikkani koirakerhossa ohjaajana.

Agilityä harrastamme omaksi iloksemme ja yhteistyön kehittämiseksi. Agilityhän on siis esteiden sisältämä rata, ja koiran tulee suorittaa ne ohjaajan ohjaamana määrätyssä järjestyksessä. Lajissa emme virallisesti kilpaile muuten kuin epävirallisissa ns.möllikisoissa.

Donnan kanssa harrastamme mahdollisuuksien mukaan pelastushakua. Emme kilpaile vaan kuulumme etsintäryhmään. Etsintöjä on silloin tällöin.

Leirit, uinti ja vaellukset kuuluvat kesänharrasteisiin. Talvella harrastamme potkukelkkailua vetoköysien avulla, kesäisin liikumme pyöräillen. Dooralla on oma metsäharrastus, kanto ja kivi kiipee. Dooran tulee erottaa kanto ja kivi toisistaan ja mennä antamaani suuntaan ja kiivetä esim. määrätyn kiven päälle, istua sinne ja tulla käskystä luokse ja saada tietysti se nami. Lisäksi käymme näyttelyissä silloin tällöin.

Donna ja noutoharjoituksia

Donnan noutoharjoituksia

Donna ja alo hyppy

Donna alo-luokan hypyssä

Dibi seuraa

Dibi seuraa mallikkaasti

Dina seuraa

Dina ”SEURAA”, kontaktia tarvitaan

Dina istuu

Dina ”ISTU”

Donna ja aita hyppy

Donnan agilityä ”aita hyppy”

Donna ja pujottelua

Kepit(pujottelu) Donnan tyyliin

Donna ja rengas

Donna renkaasta läpi

Donna ja hakua

Donna hakukoira

Donna löysi

”äijä” löytyi ja haukku raikuu

Dina rinkassa

Dina 4kk, ensimmäinen vaellus Oulangan kansallispuistossa. ”mamman kyydissä”

Vaelluksella Salamajärvellä

Vaelluksella Salamajärven kansallispuistossa

Donna ja pulkkailua

Donna kyyditsee lapsia pulkalla talvisin