BH TK2 Reppulin Belladonna

Nimi: Donna
Syntynyt: 11.10.1993
Sukupuoli: narttu
Väri: musta, vaalein merkein
Koko: 47cm
Lonkat: A
Silmät: terveet
Polvet: terveet

Luonne: Donna on keskustelevainen hiukan äänekäs koira. Vastaa kun kysytään ja omaa herkkähaukkuisuuden. Ihmisrakas ja sosiaalinen koira tullen aina toimeen niin ihmisten kuin eläintenkin kanssa. Toimelias mutta laiskottelee, jos niin haluaa. Kestävä ja jaksaa toimia kun toiminta on sille mieleistä. Lauman johtaja. Omaa koiralaumassa auktoriteettiä, mutta antaa myös periksi. Erittäin kiltti. Hyvä emä luonne. Omaa myös jääräpäisyyttä, mutta ei onneksi liikaa. Donna on lisäksi äärimmäisen Viisas.

Harrasteet: Donna harrastaa omaksi iloksi agilityä ja on osallistunut epävirallisiin kilpailuihin. Tottelevaisuuskokeita siis TOKOA, harrastamme virallisesti voittajaluokassa. Nyt ajanpuutteen ja muun puuhan vuoksi toko on jäänyt. Lisäksi Donna Harrastaa hakua. Donna Toimii VAPEPA:N(vapaaehtoinen pelastuspalvelu ryhmä) ryhmässä. Eli hakee metsistä eksyneitä ihmisiä.

Saavutukset: Virallinen näyttely avo 1, vet 1, vet lk. hyvä, Katselmus 20.4.1997 Helsinki avo lk. 1/2, 13.4.2002 Kontiolahti vet lk. 1/3, agility/1 katselmus 2000, agility/2 katselmus 2001, agility/2 katselmus 2002, agility/2 2004(kaikki kilpailemattomat sarjassa, katselmuksissa), 11.10.2003 Siuntio Siuntion koirakerhon agilitykisat(epäviralliset) midi lk. 0-rata 2:nen sija, Katselmuksessa puuluuhkin voittaja kaksi kertaa, Lilli Lappalaisen toko-palkinto 3:s sija vuonna 1998, 5.3.2004 Salla poropaimennuskoe läpäisty pistein 138,33
Donna on saavuttanut virallisesti Tokossa koulutustunnuksen TK2.
Vir.näyttely Raisio vet.lk.eri/2 tuom. Eli-Marie Klepp 
Agility  HESY-CUP / 4 osakilp. v.2004 sijoitus 6. Donnan ollessa vetreä veteraani 10v. 
Lahti 24.4.05 vet.lk. EH/3
Hyväksytty BH-koe 27.4.2005 Nummela Tuomari Jorma Piiroinen.
Vet.lk EH/2  Hakunila Helsinki Tuomari Knut Helge Pedersen. 4.9.2005
Vet.lk. ERI /2 Raisio 12.8.2006
Vet.lk. EH Sipoo 15.4.2007  Tuomari: Leni Nousiainen 
Arvosteluita:
Katselmus Helsinki 22.4.2007 Susanna Mutanen : ” 13.5vuotias veteraaninarttu. Paimenkoiramainen yleisilme. Kaunis pää. Hyvä etuosa. Takana niukat kulmaukset. Ikä näkyy jäykkinä takaliikkeinä ja painuneena selkänä. Esitetään hyvin. ” pun. ei jatkokehään. 


Raisio 12.8.06 Tuomari Helge Lie ” Lähes 13vuotias vanha narttu, joka esiintyy hvyäkuntoisena. Hyvä pään muoto. Melko hyvät korvat ja hyvät silmät. Antaa hyvän vaikutelman ja sukupuolileiman. Hyvä kaula ja ruumiinrakenne sopusuhtainen. Hyvä luustorakenne. Hyvät takakulmaukset ja aika hyvä turkki ikäisekseen. Liikkuu ja esiintyy hyvin. ”  

Katselmus Kontiolahti 23.4.06 Tuomari Marja Tuominen
”Mittasuhteet melko hyvät, kulmauksia voisi olla enemmän. Hyvä luonne. Hieman takakorkea. Häntä hyvä. Karvanlaatu pehmeä.”

Lahti 24.4.05 Tuomari: Kari Granaas Hansen vet.lk. EH/3
” 11vuotias narttu, oikein hyvä kuntoinen ikäisekseen. Hyvä sukupuolileima ja mittasuhteet. Voisi olla hiukan pirteämpi, mutta hänen ikänsä sallii sen. Oikein hyvä liikunta.”

Reppulin Belladonna Donna Helsinki Katselmus 20.3.2005 Tuom. Marja Tuominen vet.narttu 1 
” Mittasuhteiltaan hyvä. Kulmaukset oikeat. Karvapeite hyvä ja kaunis pää. Kaunis häntä ja taka-jaloissa voisi olla kulmausta enemmän.”

Katselmus 13.4.2002, Kontiolahti, Riitta Lumiluoto:
Erittäin hyvät mittasuhteet, kaunis pää, hyvä luusto ja riittävät kulmaukset. Hieman painunut selkä, liikkuu hyvin ja miellyttävä luonne.

Virallinen näyttely 4.2.2001, Miehikkälä, Esko Salkonen:
”Kookas ja hyvät mittasuhteet. Hyvä pää, ruskeat silmät, vähän kookkaat korvat, hyvä runko ja raajat. Tuuhea kaunis häntä. Musta turkki, saisi olla kattavampi. Hyvä luonne ja liikunta.”

Virallinen näyttely 4.9.2005, Helsinki, Knut Helge Pedersen: 
” 11vuotias. Narttumainen pää. Oikein hyvä tyyppi. Hyvin asettuneet korvat. Runko ja luusto tasapainoinen. Hyvät liikkeet edestä, hiukan avoimet polvet mutta edelleen hyvä astunta. Hyvä turkki.”
Sipoo 15.4.2007 ” Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Erinomaisessa kunnossa oleva lähes 14v vanhus. Onnittelut omistajalle hyvässä kunnossa olevasta koirasta. Oikealinjainen pää, joskin hieman pyöreän muotoinen kallo. Hyvät silmät ja korvat. Ikä ei näy edes suussa. Täyteläinen eturinta. Oikean mallinen rintakehä. Kulmaukset voisivat olla voimakkaammat. Tänään ei parhaassa karvassa. Riittävä askelpituus. Saisi nostaa häntäänsä paremmin. Melko ahdas takaa. ”

TERVEYS

Donna on lähes 14 vuotias vanha leidi. Donna on ikänsä ollut erittäin terve, mitään sairauksia ei ole sairastellut elämänsä aikana. Juoksut on tulleet ajallaan ilman häiriöitä ja valeraskauksia on juoksujen jälkeen silloin tällöin ollut. Silmätulehduksia on vain ollut muutama pitkän elämän aikana. 
Pikku haavereita on sattunut haavoja ja kerran puraisi kyy, josta Donna toipui erittäin hyvin oli kuin ei olisi mikään pistänytkään. Vielä tänäkin päivänä vanhana leidinä Donna käy metsälenkeillä, jotka ovat vähintään 5km ja juoksee siellä edelleen omat omatoimilenkkinsä milloin minkäkin perässä. Hirvet ja peurat on mielipuuhaa. Silmät on tarkastettu viimeksi 29.5.2008 ja olivat edelleen terveet. Donnan näkö oli edelleen hyvä vaikka kuulo onkin heikentynyt. Donna kuoli 10.6.2008 lähes 15 vuotiaana ja oli ikänsä ollut terve , vasta vanhuuden vaivat ja korkea ikä aiheuttivat elämän luonnollisen loppumisen. Donna on testattu Pompesta ja on todettu terveeksi.

Jälkeläiset: Donnalla on kaksi pentuetta v. 95 ja 99. Molemmat minun kennelissä. Donna on myös hyvä emä ja synnytykset ovat sujuneet vaikeuksitta. Donnan jälkeläisissä ei ole kivesvikaisia uroksia, eikä jälkeläisissä ole todettu mitään sairauksia. Ei myöskään hammaspuutoksia ole todettu jälkeläisillä. Ensimmäisessä pentueessa oli pentu, jolla puuttui häntä ja siitä aiheutuneiden asioiden vuoksi ei pennusta tullut eläjää vaan se jouduttiin lopettamaan. Muut sisarukset pentueesta ovat aivan normeja. Tämä on ollut jokin kehityshäiriö. Toisessa pentueessa on yksi todettu HC -eli kaihi jälkeläinen.