Tsabba Manzarek

Nimi: Ressu
Syntynyt: 13.07.1991
Sukupuoli: uros
Väri: musta, vaalein merkein
Koko: 45cm, 15kg
Lonkat: A
Silmät: terveet
Polvet: terveet

Luonne: Ressu oli ihmisläheinen pehmeä luonteinen koira. Tosin luonnetta löytyi kun tuli toinen uros vastaan, mutta ei ollut kuitenkaan tappelupukari. Se ei pitänyt esiintymisestä eikä joukkotapahtumista, vaan rakasti rauhallista kotielämää. Ressu oli rakastettava perhekoira, joka keksi välillä kujeita ja mm. kesäkuumalla osoitti viisautensa kun janoisena lenkillä ollessa kaivoi auki kuivannäköisen suomättään ja niinhän sieltä löytyi janoiselle vettä. Ressu käytti paljon tassujaan ja tykkäsi erilaisten tehtävien tekemisestä ja ratkaisemisesta, tietysti makupalan toivossa, joille se oli erityisen perso. Koko elämänsä ajan se oli terve mutta jäi auton alle ollessaan 9-vuotias.

Harrastukset: Ressulla ei ollut erityisiä harrastuksia, paitsi sen kauas kuuluva joikhaaminen, joka oli kuuluisaa näillä kulmilla. Koirakoulussa harjoiteltiin tottelevaisuutta. Kävi Ressu kerran kisoissakin, mutta ei yltänyt tulokseen saakka.

Saavutukset: Virallinen näyttely avo/2, Katselmus 23.4.1995 avo/2

Arvosteluita:

”Mittasuhteiltaan hyvä, paimenkoiramainen tyyppi, jolla hyvät eturaajat. Takaraajojen kulmaukset saisivat olla voimakkaammat ja takatyöntö voimakkaampi.”

TERVEYS

Ressu oli ikänsä terve koira. Silmätulehduksia ei Ressu sairastellut, joka on monen koiran vaiva. Ainoa mitä Ressulta leikattiin oli nielurisat, jotka tekivät kurkkuun tulehdusta niin kuin meillä ihmisilläkin. Ne poistettiin ja vaivat loppuivat siihen. Ressu eli terveen elämän kunnes jäi auton alle ollessaan 9vuotias.

Jälkeläiset: Ressulla on yhdet jälkeläiset v. 95, jälkeläisillä ei ole mitään sairauksia todettu, eikä myöskään kivesvikaisia uroksia ole. Yhdellä todettu kaihi 8v. iässä, Hammaspuutoksiakaan ei ole todettu.