Villi-Joikhu Balanssi

Nimi: Pumba
Syntynyt: 13.03.2004
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaalein merkein
Koko: pieni kokoinen
Lonkat: B 
Silmät: terveet 
Polvet: terveet 

Luonne: Pumba on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Ennen kaikkea eloisa ja energinen koira ja tykkääkin kaikenlaisista puuhailuista, etenkin namien etsimiset piiloista ja aktivointi lelut ovat mieluisia. Kotona Pumba tarkkailee kotiaskareita ja ” tekee mielellään oman osuutensa”. 

Pumba puuhailee myöskin ihan itsenäisesti ja onkin hyvin kekseliäs! Metsälenkit taas toimivat miellyttävänä ja rauhoittumisen eleenä.

Pumballa on myös määrätietoisuutta, jo pienenä pentuna Pumba näytti Devilille (Villi-joikhu Mainio-Missi) ” missä kaappi seisoo”. On siis ottanut johtajan paikan heti kotiuduttuaan.

Ripaus arkuutta uusiin asioihin, mutta mikään ei ole ylitsepääsemätöntä, kaikesta selviää leikin varjolla. Pumbassa taitaa ollakin hyvässä suhteessa luonnetta ja nöyryyttä. Pentusuunnitelmia vuodelle 2006.


Harrastukset: Kotoisat tekemiset, lenkit. Ei varsinaisia aktiivi lajeja.

Saavutukset:Messukeskus 17.12.05 nuort.lk. T  Tuomari  Paula Rekiranta.
Katselmus Helsinki 19.3.2005 Juniori narttujen 1/5 Tuomari: Outi Pikkarainen.
Sipoo 15.4.2007 Avo.lk H Tuomari: Leni Nousiainen 

Arvosteluita: Katselmus Helsinki 20.3.2005 Juniori lk. 1/5 Tuomari Outi Pikkarainen
”1v. ikäinen narttu, jolla hyvä pää ja ilme, hyvä tyyppi. Liikkuu muuten hyvin mutta hieman ahtaasti takaa. Hyvä luonne.”

Katselmus Helsinki 22.4.2007 Tuomari Piritta Hynninen: ” Hyvät mittasuhteet. Melko kevyt. Toivoisin parempia kulmauksia eteen, takaa ok. Kaunis pää ja ilme. Hyvä turkinlaatu, mutta tänään ei parhaimmillaan. Saisi olla lisää luustoa. Vaatii kehätottumusta. Liikkuu hyvin kun maittaa. ” 

Terveys: Pumballa oli pentuna ihottumaa joka saatiin hoidettua kuntoon vaikka pääsi alkuun ihotulehdukseksi asti. Syytä pähkäiltiin ja Pumballa todettiin loppujen lopuksi allergiaa pölypunkille. Nyt Pumban ollessa aikuinen on sen elämä aivan tavallista koiranelämää sisällä, ulkona ja toisten kaverina. Pumba syö kaikkea ruokaa ja elämässä ei ole karsittu allergian takia mitään. Pumba on jo vuosia ollut oireeton iho-ongelmia ei ole esiintynyt sen pentuajan jälkeen, mutta tämä testissä todettu asia on olemassa , joten Pumbalta haudattiin pentuhaaveet. Muuten Pumba on ollut aina terve ja silmät todettu terveiksi viimeksi 19.5.2007 . Bumba itse on edelleen terve nyt 10vuotias.  Pumba jouduttiin lopettamaan syksyllä v. 2015 syynä kasvain sairaus. Ikää oli 11v. Siihen asti oli terveenä elämänsä. 

Jälkeläiset: Ei pentueita.

Sisarukset: Yhdellä veljellä todettu kilpirauhasen vajaatoiminta.