Villi-Joikhu Huisku

Nimi: Dibi
Syntynyt: 6.3.1998
Sukupuoli: narttu
Väri: musta, vaalein merkein
Koko: 50cm
Lonkat: A
Silmät: tutkittu
Polvet: terveet

Luonne: Dibi on nöyrä kiltti koira, jota ei ole tarvinnut koskaan komentaa. Sosiaalinen, tulee kaikkien kanssa toimeen. Hyvä emä. Pitää leluista ja pelaa mielellään jalkapalloa. Perusolemus luonteessa on rauhallisuus. Paimenvietin omaava. Reviiritietoinen ja mielellään vahtii haukkuen oman pihansa. Tarvittaessa löytyy vauhtia ja harrastaa mielellään asioita kun pääsee alkuun. Paimentaminen tullut esille kun Dibi on paimentanut 7:n peuran lauman pellon yli haluamaansa paikkaan ja palannut sen näköisenä takaisin, että tuli tehtyä hyvä työ. Maaliskuussa 2004 Sallassa Dibi osallistui poropaimennustestiin mutta ei läpäissyt kun ei lähtenyt porojen perään. Dibi tuumi että kotoisat peurat riittävät täällä kotimaisemissa joita se kyllä ajaa edelleen.


Harrasteet: Agilityä omaksi huviksi. Oman pihan vahtimista. 

Saavutukset: Virallinen näyttely Pentu lk. 1/2 ja kp, juniori lk. 2, nuorten lk. 2, avo lk. EH, Katselmuksista Ykkösiä mutta ei sijoitusta, Katselmus Helsinki 15.3.2003 mölli toko alo/1 181p. sijoitus 3:s, 11.10.2003 Siuntio Siuntion koirakerhon agilitykisat(epäviralliset) midi lk. 0-rata 3:s sija

Katselmus Oulu 25.4.2004 avo-lk. /3 Katselmuksen toko 4. Virallinen toko alo-lk. 3-tulos.

Vir.näyt. Raisio 15.8.04 avo.lk. EH tuom. Eli-Marie Klepp

Arvosteluita:

Katselmus Kontiolahti 23.4.06 Tuomari Marja Tuominen
”Mittasuhteiltaan oikea. Karvapeite runsas. Hyvä luonne. Ylipainoinen”

Villi-Joikhu Huisku, Dibi  Helsinki Katselmus 20.3.2005 Tuom.Outi Pikkarainen avo.nartut 1 
Reilu 6v.narttu, jolla rodunomainen pää ja ilme hyvä tyyppi. Liikkuu varsin hyvin ylipainosta huolimatta. Rauhallinen luonne.”

Virallinen näyttely 4.8.2001, Miehikkälä, Esko Salkonen:
”Kookas ja narttumainen pää, ruskeat silmät. Vähän kookkaat korvat. Keskimittainen runko, saisi olla vähän kevyempi. Hyvät raajat ja hyvä tuuhea häntä. Musta turkki ja riistanväriset värimerkit. Liikkuu kevyesti.”

Katselmus 18.3.2001, Helsinki, Marja Tuominen:
”Mittasuhteet hyvät, raajat voimakkaat ja hyvin kulmautuneet. Karvapeite runsas, luonne hyvä.”


TERVEYS

Dibi täytti 9v. Dibi on ollut muuten terve, paitsi v. 2004 tuli kipeäksi ja todettiin korkeat maksa-arvot. Tutkimuksissa ei löydetty sairauksia, sai lääkityksen ja söi Kortisoni lääkitystä 2kk ja parani. Maksa-arvot todettiin jälleen normaaliksi. Arvoitukseksi jäi mikä asian aiheutti, mutta lääkärin mielestä Dibi oli varmasti syönyt jotain myrkyllistä. Mitään maksa vaivoja ei sen jälkeen ole ollut.
Pentuna Dibi kieri talomme rappuset alas ja silloin sattui oik. etujalka, johon on nyt vanhemmiten kehittynyt nivelrikko, jota nyt hoidellaan. Se ei parane mutta on trauman seurausta eikä mitenkään perinnöllistä. Dibi on luustoltaan terve ja A-lonkkainen.
Dibillä on ollut silmätulehduksia muutamia ja samanlainen kierre kuten emälläänkin ja sen jälkeen todettiin HC-kaihi Dibin ollessa 6v. Dibi on tarkistettu sen jälkeen v. 2006 ja on todettu fakta, että HC ei ole levinnyt mihinkään on vain piste mykiössä. Tarkistuksia jatketaan edelleen aina kahden vuoden välein. Tämä ei tule sieltä lääkärin mukaan leviämään, ei vie näkökykyä, eikä haittaa koiran elämää.
Dibin juoksut ovat normaalit ja samoin synnytykset ovat sujuneet vaivatta. Dibi kuoli äkillisesti 16.9.2007 ja syyksi todettiin äkillinen vatsalaukun repeämä, johtuen vatsahaava pohjalta ja siitä aiheutui vatsakalvon tulehdus ja komplikaatiot. Vatsahaava on syntynyt pitkäaikaisesta särkylääkkeen käytöstä nivelrikkoon. Dibille tehtiin ruumiinavaus , jossa selvisi kuolinsyy , mitään sairautta ei todettu . Myös maksa oli terve. Nivelrikkoa lukuunottamatta Dibi oli elämänsä terve.

Jälkeläiset: Dibillä on kaksi pentuetta v. 2001 ja 2002 , vaikka Dibillä itsellään on todettu kaihi , niin hänellä ei ole kaihi jälkeläisiä. Kivesvikaisia uroksia on 2. Hampaat ja purennat ovat olleet jälkeläisillä kunnossa. Jälkeläisillä ei ole todettu sairauksia.

Sisarukset: Moni sisaruksista ei ole enää läsnä , ja syynä poismenoon on ollut kasvaimet, yksi oli niin lihava ,että sai vaivoja ja yhdellä oli vanhemmiten sydänvaivaa joka sitten paheni.