Villi-Joikhu Pusumaakari

Nimi: Usva
Syntynyt: 18.08.2003
Sukupuoli: narttu
Väri: soopeli
Koko:45cm
Lonkat: C
Silmät: tutkittu, terveet
Polvet: terveet
Kyynärnivelet: terveet

Luonne: Usva on avoin ja sosiaalinen koira. Reipas ja erittäin vilkas. Kiltti ei keksi vilkkaudestaan huolimatta ”kolttosia”. Nopeaoppinen ja halukas oppimaan, oppii myös hyvin matkimalla perheen aikuisia koiria. Pystyy hyvin pitämään irti ei karkaile kauas. Ihmisläheinen ja nimensä mukaisesti pusumaakari. Topakkaluonteinen ei arkaile uusia asioita ja jos joku vähän mietityttää niin uskaltaa tutustua rohkeasti. Pienestä pitäen tottunut matkustamaan ja matkalla ei ongelmia. Ei voi pahoin autossa. Usva on hyvä emäluonne hoitaen myös toisten pentuja ja imettäen niitä.

Harrastukset: Lenkkeily potkukelkan kanssa ja tottelevaisuutta kotitarpeiksi.

Saavutukset: Virallinen näyttely pentu lk. EH/1, KP sekä ROP-Pentu. Rovaniemi Juhannusnäyttely 2005 tulos H.

Arvosteluita:

Katselmus 24.4.2004, Oulu, Marja Tuominen:
”Keskikokoinen, luonteeltaan mielllyttävä, kaunis pää, narttumainen kokonaisvaikutelma, hyvä häntä. Takaraajojen kulmaukset keskentekoiset, esiintyy rauhallisesti.”

Virallinen näyttely 15.5.2004, Muurola, Leni Nousiainen:
”Oikeat mittasuhteet, riittävä luusto. Sieväilmeinen pää. Hyvät korvat. Ikään riittävä rintakehä ja eturinta. Riittävät kulmaukset edessä, varsin niukat takana. Liikkuu ahtaasti takaa. Riittävä askelpituus. Ei halua nostaa häntäänsä.” Pentu lk. EH/1, ROP-Pentu, KP.

Terveys: Usva on 6vuotias, synnytykset ovat sujuneet vaivatta ja Usva on erinomainen emä. Usva on C-lonkkainen, polvet ja kyynärät ok. Samoin silmät, jotka on tutkittu muutaman kerran sekä Usva on PRA-testattu ja on sen osalta terve. Mitään vaivoja tai sairauksia ei ole ollut. Juoksut ovat olleet ok, ja valeraskauksia on kehitellyt mm. että on imettänyt muiden pentuja vaikka itsellä ei niitä sillähetkellä ole ollutkaan. Hyvä apumamma. Usva on geenitestattu terveeksi Pompentaudin osalta.

Jälkeläiset: Usvalla on 2 pentuetta , toinen minun kennellissä ja toinen muualla. Jälkeläisissä ei ole kivesvikaisia uroksia. Myöskään hammaspuutoksia ei ole ollut. Jälkeläiset ovat olleet terveitä elämänsä, moni on pois mennyt ja syinä ovat olleet, kasvain asiat, punkkitauti, ja vanhuus. Yleisesti elinikä on ollut n. 12-14vuotta.

Sisarukset: Tiedossani ei ole sairauksia.