Puurattaren Kira

Nimi: Raisa
Syntynyt: 15.8.2006
Sukupuoli: narttu
Väri: Parkki vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A
Silmät: Terveet 
Polvet: Terveet

Luonne: Reipas pentu, joka on kasvanut isossa pentukatraassa. Seurallinen eikä viihdy kauan yksin vaan kaipaa ”sinne missä muutkin” ovat. Pennun lailla leikkisä ja vilkas mutta selkeästi luonteessa on näkyvissä se rauhallinen puoli. Muistuttaen paljolti Dooraa emänsä isän emää. Raisan katse on luottavainen ja mielellään antaa pusuja, viihtyy myös sylissä. Pitää lapsista ja oiva valinta lapsiperheeseen. Raisa on sijoitus koirani, jolla on oma kotinsa Vihdissä lapsiperheessä. Viihtyy ulkona ja reippaasti tutkii ympäristöään ja keksii mielellään miten pentuaidasta tehdään ns. poistumistemppu. Mennään aidan yli , eli neiti hyppää sieltä ketkutellen ensin aitaa hiukan kasaan. Kunnioittaa isoja koiria, mutta pitää puolensa. Ei ole pelkuri, omaa rohkeutta tutustua kaikkeen. Jääräpäisyyttäkin löytyy, muttei harmiksi asti. Raisasta on kehittynyt tosi mukava luonteinen koira, reipas ja avoin ja tulee kaikkien kanssa toimeen.  

Harrastukset: Kesäisin uinti  

Saavutukset: – Katselmus Helsinki 21.4.2007 Pentulk. pun/5  NUO/T Mäntsälä 6.4.08

Arvosteluita: – Katselmus Helsinki 21.4.2007 tuomari Janika Wiksten: ” Purenta ok. Hyvä pää ja kaula. Aavistuksen verran takakorkea. Hyvin löysät liikkeet. Luisu lantio. Nätti turkki ja miellyttävä luonne. ” 

Mäntsälä 6.4.2008 Tuomari Saija Juutilainen NUO/T  :” 18kk mittasuhteiltaan nuori, jolla riittävä  raajaluusto. Saa kokonaisuutena tiivistyä ja vankistua. On tänään kovin karvaton. Erinomainen nartun pää. Hyvä purenta, kookkaat korvat. Liikkuessa köyristää selkäänsä ja liikkuu vielä kovin löysästi, hyvä häntä. Mukava luonne. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen. ” 

Terveys: Raisa on aina ollut terve koira. Lievä kohtutulehdus oli yhden juoksun jälkeen, joka hoidettiin lääkityksellä ja parani hyvin. Raisalla on yhdet jälkeläiset ja siinä pentueessa oli osalla pennuista synnynnäinen luuston kehityshäiriö, jolle ei ollut hoitoa vaan ne pennut piti lopettaa. Tämä on resessiivisesti periytyvä asia ja Raisa on tämän virheellisen geenin kantaja, koska pentueeseen tuli sairastuneita pentuja. Raisalla itsellään ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. Näin ollen Raisa on terve kantaja. Raisa ei tule enää pentuja tekemään eikä jälkeläisiä käytetä siitokseen. Raisalla on vanhemmiten todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Lääkityksellä koira pärjää varsin hyvin.

Jälkeläiset: Raisalla on ollut pentue v. 2009. Siinä todettiin sairaus OI, joka kuudesta pennusta vei neljä. Pennut avattiin ja tutkittiin ja siinä löydettiin tuo kyseinen sairaus. Hammaspuutoksia ei ole. Pentuja niitä kahta jotka jäivät jäljelle ei ole käytetty jatkoon mutta toinen on pevisa tutkittu aivan priima luustoiseksi.