Reppulin Mereth

Nimi: Mette 
Syntynyt: 01.07.2010
Sukupuoli: narttu
Väri:Parkki merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/B
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Mette on sijoitusnarttuni , joka asustaa Pornaisissa, omassa perheessään toisen koiran kaverina. Mette oli pentulaumassa reipas ja omaa hiukan ujon katseen, mutta pelkuri hän ei ole. Kasvattaja Mirja kuvasi Metteä aivan tavalliseksi koiranpennuksi. Mette sopeutui vaivatta uuteen kotiinsa ja perheeseen , eikä ollut moksiskaan uusista ympyröistä.  Pentulaumassa tuli ihmisten luo eikä möllötellyt yksikseen , mikäli ei ollut kaivautunut pihalla lempipaikkaansa puunjuuren koloon, jossa oli viileää kuumana kesäpäivänä. Katsotaan mitä neidistä kasvaa. Se miksi Mette on liittynyt laumaan piilee Risukarhin Sirmassa , joka on Meten emän, emän isä ja kun Metteä katsoo on siinä Sirman oloa. Sirma oli ihana koira , joka valloitti minut aikanaan ja kennelin kantanarttu Reppulin Belladonna oli Sirman tytär eli nyt Meten myötä jatkuvuutta siihen. Myöhemmin nähdään mitä neidistä kehittyy. Metestä on kehittynyt varsin mukava nuori koira, hiukan ujoutta on mutta se ei ole pelokkuutta vieraita asioita kohtaan. Mette tulee hyvin toimeen toisten kanssa ja sopeutuu laumaan hyvin. Reissut ,näyttelyt sujuvat hyvin. Siinähän nähdään miten koira käyttäytyy isossa väki sekä koirajoukossa. 
Harrastukset: Perhekoira 

Saavutukset:  Näyttely Lahti 1.5.2011 Tuomari Jari Fors JUN.LK. H  Katselmus Helsinki 2013 / ei sijoitusta loppukehään. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 19.3.2011 Tuomari Outi Pikkarainen ” 9-kuinen narttu, jolla hyvä pää ja ilme. Hyvä tyyppi. Liikkuu ikäisekseen tyydyttävästi. Jännittää tänään esiintymistä. ” 

Lahti 1.5.2011 Jari Fors ” Tumma parkki ilman merkkejä. Keskikokoinen, vielä kovin pentumainen ja pehmyt. Kevyt pää, hyvät korvat. Selässä painumaa. Vaikuttaa ajoittain hieman takakorkealta. Hyvät raajat , häntä ja turkki. Normaalit liikkeet. Luonne hieman ujo. ” Tuomariin suhtautuminen lähestyttäessä rodunomainen.  

Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Kirsti Hassinen ” Keskikokoa hieman pienempi. Kaunis tumma parkki narttu. Vähän niukat kulmaukset. Hyvät raviliikkeet. Aavistuksen takakorkea. Mukavanluonteinen koira. ” 

Terveys: 

Pevisassa 19.11.2011 kuvattiin myös kyynärät ja tulos on 0/0. Mette on silmätarkastettu viimeksi 19.10.2013 ja kaikki oli kunnossa.  Mette on Pompen taudin osalta terve ,koska sen vanhemmat ovat terveiksi geenitestattuja. Tämä siis polveutumisen myötä. Metteä ei tarvitse testata erikseen.  

Jälkeläiset: Metellä on 2 pentuetta v. 2012 ja 2014. Ensimmäiset pennut ovat olleet terveitä , ei kivesvikaisuutta ,ei hammaspuutoksia. Meten toiset pennut v. 14 olivat OI- pentuja. Mette on siis OI-kantaja. Pentueesta jäi 2 pentua , toisella oli polvilumpion luxaatio, joka vaati leikkaushoidon , pentu toipui hyvin. Toisella myös todettiin huonot polvet 3/3. Mutta koira on pärjännyt erittäin hyvin ja leikkaus asiaan joutui vasta vanhemmiten. Suku tästä ei ole jatkunut. Muuten pentuset ovat olleet terveitä.