Samejäntans Unna

Nimi: Unna 
Syntynyt: 26.7.2005
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaalein merkein
Koko: -pieni kokoinen
Lonkat: A
Silmät: terveet 10/2008
Polvet: terveet

Luonne: Luonteeltaan Unna on rauhallinen asiat rauhallisesti ottava pentu. Ei hätkähdä pienistä. Terveen utelias, eikä suuressa maailmassakaan pelkuri. Sosiaalinen kaikki ovat kavereita ja ihmiset kivoja. Unna on myös tutkiva ja mietteliäs luonne. Ihankuin miettisi mitä seuraavaksi tekisi. Pennun lailla vilkas muttei ryntäile päätä pahkaa uuteen asiaan vaan rauhallisesti tutkien pelottomasti ja hiukan miettien suhtautuu uusiin tilanteisiin. Jos jotain säikähtää palautuu erittäin nopeasti eikä jää miettimään säikähdystään sen pitempään.

Pärjää reissuissa eikä ole autossa pahoinvoipa lainkaan. Pitkä matka Suomeen sujui erittäin hyvin. Unna on kovin fiksu ja oppii todella helposti asioita ja kaikkea ei tarvitse edes opettaa. Unna on todellinen piilottaja , joka piilottaa kaikkea pahan päivän varalle. Ruokakupit osaa laittaa pinoon ja vielä pyyhe aseteltu siihen päälle jotta ruoka on piilossa. Ei ole ahne ruokailija vaan säästeliäs ja ehkä välillä vähän nirsokin , kaikki ei aina kelpaa. Tunnollinen luonne ja hyvin kiltti sopeutuvainen antaa mielummin periksi kuin lähtee haastamaan riitaa. Vahtii reviirin tarkasti, siinä tilanteessa haukku on herkässä , ei oikeastaan muuten. Tervehtiessään Unna sitten pitääkin mitä erilaisempia ääniä, ujeltaa ja vinkuu ja joikuu. Iloinen koira. 
Harrastukset: Koirakoulussa käynti.

Saavutukset: Raisio 12.8.2006 Jun.lk. ERI /1 PN3 VARA SERTI
                     Katselmus Helsinki 22.4.2007 nuort. nartut lk. pun /3 
Arvosteluita:
Virallinen näyttely Raisio 12.8.06 Tuomari Helge Lie ” Lupaava 1-vuotias, jolla kaunismuotoinen pää. Kauniit silmät ja korvat. Hyvä kaula ja pään asento. Kaunisvartaloinen ja hvyät kulmaukset. Hieno turkki ja hyväluonteinen. Liikkuu hyvin ja tuo itsensä kauniisti esiin.”

Katselmus Helsinki 22.4.2007  Tuomari Lasse Tuominen : ” Keskikokoa hieman pienempi. Mittasuhteiltaan oikea. Raajat ja runko hyvät. Karvapeite oikeanlainen ja riittävä. Luonne oikea. ” 

Katselmus Helsinki 29.3.2009 Tuomari Heljä Manninen: ” Keskikokoinen narttu, jolla hyvä pää ja ilme. Riittävä rungon pituus. Hieman niukasti kulmautunut edestä ja riittävästi takaa. Koira liikkuu hyvin ja toivoisin sen olevan hiukan hoikemmassa kunnossa. ” 

Terveys: Unna on 9 vuotias ja ollut terve koira. Ei hammaspuutoksia. Kahdet jälkeläiset. Synnytykset  menivät  erittäin hyvin ja nopeasti. Unna on erittäin tunnollinen emä. Toipuminen ilman komplikaatioita. Jälkeläisillä ei kivesvikoja tai hammaspuutoksia. Unnan silmät on tarkastettu kolmannen kerran 9.4.2011 ja olivat terveet. Se mitä Unnan takaa tulee , sen jälkeläisissä on toisessa pentueessa iho-ongelmia tosin lieviä , eivätkä ole vaatineet juurikaan mitään tradikaali hoitoja. yksi niistä jälkeläisistä on Super- Säpinä , Dixi, Unnan molemmissa pentueissa on Pompen taudin kantaja joten Unna itse on varmasti myös kantaja. Yhdellä jälkeläisellä on lievä häntämutka aivan hännän lopussa. Yhdellä jälkeläisellä on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Kahdella jälkeläisellä pieni kosmeettinen napatyrä. Unna on ollut elämänsä aikana suhteellisen terve. Joitain hiivatulehduksia on ollut lähinnä korvissa ja kerran tassutulehdus. Mitään sairautta ei ole diagnostisoitu. Unna kuoli 18.12.2019 14,5v. ikäisenä. Syynä vanhuus ja edelleenkään tutkimuksissa ei todettu mitään sairautta. Vähän kohonneet maksa-arvot ja munuaisessa kysta. Myöskään kasvaimia ei ollut.

Jälkeläiset: Unnalla on 2 pentuetta v. 2008 ja 2010. Ensimmäisessä pentueessa oli 3:lla koiralla allergiaa. (siitepölyjä, pölypunkki ja varastopunkki) Ei kivesvikaa ei hammaspuutoksia. Yhdellä todettiin vanhemmiten kilpirauhasenvajaatoiminta. Kahdella napatyrä , joka ei ole vaatinut toimenpiteitä. Toisessa pentueessa yhdellä uroksella kivespuutos, ei hammaspuutoksia, ja yhdellä häntämutka aivan hännän päässä. Muuten ei sairauksia. Osa pennuista viettää vanhuuden päiviä ja osa on menehtynyt , mutta syynä on ollut kasvain asiat, tai muu vanhuuteen liittyvä asia.