Taapanterin Anni

© Salla Pelkonen  

Nimi: Nana 
Syntynyt: 3.7.2005
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaalein merkein
Koko: -keskikokoinen
Lonkat: B
Silmät: terveet  10/2006
Polvet: terveet

Luonne: Nana on kiltti, ei mikään lauman päällepäsmäri. Ei ole arka vaikka luonteessa on hiukan ujouttakin. Tulee luokse luottavaisesti häntää heiluttaen. Ikää ei vielä paljon ole ja katsotaan mitä neidistä kasvaa ajanmyötä. Nana on sijoituskoirani joka asuu Vantaalla. 
Nana on erittäin aktiivinen ja leikkisä koira. Osaa kuitenkin tarvittaessa rauhottua. Uskoo kun sanotaan tai kielletään. Nanasta täytyy sanoa että on kehittynyt edukseen. Nana on ajoittain hiukan  komentelevainen haukkumalla, pitää ehkä sanoa se viimeinen sana. Uskoo kyllä kun sitä kielletään. Vahtivainen ruokansa suhteen. Määrätietoinen luonne, joka ei kuitenkaan häiritse yhteiseloa koiran kanssa. Ei välttämättä tule kaikkien narttujen kanssa toimeen, mutta ei ole mitenkään rähinää aloittava luonnekaan. 

Harrastukset: Ehkä uinti tulevaisuudessa.

Saavutukset:
Katselmus 22.4.2006 Kontiolahti Jun.lk. 1 /1 Tuomari Marja Tuominen.  
Raisio 12.8.2006 virallinen näyttely Jun.lk ERI/2          Katselmus Helsinki 22.4.2007 Nuort.lk. 1/1 Tuomari Lasse Tuominen

                                                                                                                                                          
Arvosteluita: 

Virallinen näyttely Raisio 12.8.2006 Jun.lk. ERI /2
Arvostelu : Raisio 12.8.06 Tuomari Helgel Lie ” Lupaava vuoden ikäinen narttu. Hyvän muotoinen pää ja hyvät silmät. Vähän korvat leveällä. Melko hyvä ilme ja sukupuolileima. Hyvä kaula ja mittasuhteet. Hyvä rakenne ja luusto. Hyvät takakulmaukset, turkki ja luonne. Liikku ja esiintyy hyvin.”

Katselmus Kontiolahti 22.4.06 Tuomari Marja Tuominen
” Mittasuhteiltaan hyvä. Olemuksessa pentumaista pehmeyttä. Vankat, hyvinkulmautuneet raajat. Kaunis turkki ja häntä. Hyvä luonne.” JUNIORI nartut 1/1

Katselmus Helsinki 22.4.2007 Tuomari Lasse Tuominen :” Keskikokoa hieman pienempi. Mittasuhteiltaan oikea. Runko ja raajat hyvät. Karvapeite oikeanlaatuinen ja riittävä. Kaunis narttumainen pää. Luonne oikea.”  

Terveys: Nana on ollut terve tähän asti siis 9 vuotta. Yhdet jälkeläiset ja synnytyksessä jouduttiin pentue leikkaamaan eli keisarinleikkaus, koska pentuja oli paljon ja olivat isokokoisia , eikä kohtu jaksanut supistua ja puskea niitä ulos. Nana on toipunut leikkauksesta hyvin. Hyvä emä . Leikkauksesta johtuen aluksi maidontuotannossa viivästymistä mutta sitten hyvin käyntiin. Nanalla ei ole hammaspuutoksia ja valeraskauksia on ollut juoksujen jälkeen, jotka ovat menneet suht nopeasti ohitse. Juoksut ovat olleet ok. Synnytyksen jälkeisen juoksun jälkeen sai Nana kovan kohtutulehduksen ja asia hoidettiin lopulta leikkauksella ja siitä on Nana toipunut hyvin. 

Jälkeläiset: Nanalla on siis ollut 1 pentue v. 2008 kennelissäni. Hampaat ja purennat ok, Yksi uros kivesvikainen. Yksi muuten kastroitu. Pentueessa oli yksi pentu jolla oli kitalakihalkio ja se lopetettiin. Yhden pennun jälkeläisissä on epilepsia tapauksia. Villi-Joikhu Rakkaudenkaipuu. Yksi uros on myös jatkanut sukua ja jälkeläiset ovat olleet ok. Sairauksia ei ole tiedossani.