Villi-Joikhu Joulun Tähti

© Katriina Tala 
Nimi: Aiku
Syntynyt: 27.12.2004
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta merkein
Koko: Kookas
Lonkat: A 
Silmät: terveet
Polvet: terveet 

Luonne: Aiku on reipas vilkas pentu. Hampaitaan osaa käyttää ahkerasti, joten siinä ensimmäinen työsarka. Aiku tutustuu uusiin asioihin reippaasti ja pelkäämättä. Ohi sujahtavat autot ovat hiukan pelon aihe, mutta autoja on toki syytä varoakin. Aikussa on potentiaalia vaikka mihin. Hän on fiksu ja oppii nopeasti. Ensimmäisellä automatkalla oksensi, mutta nyt jo tottunut autoiluun ja oksentamiset ovat jääneet pois. Hyvin sujuu. Vesikupissa uiminen ja veden läiskyttely on mielipuuhaa. Saunomiseen ja suihkutteluun Aiku yrittää osallistua omalla pontevalla tavallaan. Pentulaumassa Aiku ei ollut päällepäsmäri, mutta jos joku kiusasi niin Aiku ilmoitti että ” minun nenälle ei hypitä” Aiku on hellyttävä syliin tunkija. Muutaman sisaruksensa tavoin Aiku tykkäsi nukkua vesikupin reunaa tyynynä käyttäen ja tassu vedessä. 

Harrastukset: Aikun harrastus on uinti. Vesileikit.

Saavutukset: Messukeskus 17.12.05  jun.lk. T  Tuomari Paula Rekiranta 
                     Katselmus Helsinki 22.4.2007  avo.lk. pun ei sij.loppukehään.


Arvosteluita: ” Kookas, pitkärunkoinen nuori narttu. Pitkä ja kapea pää. Hieman vieras ilme. Hyvä kaula, rintakehä saa vielä kehittyä. Riittävät kulmaukset. Pehmeä karvapeite. Saisi liikkua pitemmällä askeleella. Tarvitsee kehätottumusta.”
Katselmus Helsinki 22.4.2007  Tuomari Piritta Hynninen : ” Melko kookas, kuitenkin feminiininen. Hyvä luusto ja riittävät kulmaukset. Kauniit tummat silmät. Erittäin hyvä turkin laatu. Liikkuu hyvin sivulta, takaa hieman ahtaasti. Reipas luonne, vaatii vielä kehätottumusta. ” 


Terveys: Aiku on ollut terve koira. Valitettavasti Aikulla todettiin silmätarkastuksessa lievä HC-1 , joten pentuhaaveet menivät. Näköä se ei tule viemään lääkärin mukaan  ja Aiku käy jatkossakin silmätarkastuksissa, joka antaa asiasta todellista faktatietoa. Aikun silmät on tutkittu nyt 4 kertaa ja viimeisin silmäpaneelissa Tuusulassa 26.4.2008 ja silmät kaikkien lääkäreiden toimesta todettiin TERVEIKSI, ja siis aiemmin annettu HC-lausunto on kumottu jo kahdesti. Molemmissa silmissä on pieniä nukleaarisia pisteitä, se on silmälöydös muttei mikään sairaus ja lääkäri kertoi sen olevan merkityksetön löydös joka sijaitsee suturasaumoissa. Lausunto oli ilman ehtoja ja epäilyjä annettu. Kaikki sisarukset on myös tutkittu eikä mitään huonoa ole löytynyt. Aikun suunnitellut pentuhaaveet siis tulevaisuudessa kääntyvät toiminnan suuntaan. Pentuja haaveiltiin ja yritettiin niin luonnollisesti kuin keinosiemennykselläkin. Astutus ajankohdat olivat oikein kun progesteroni testit oli otettu sitä varten. Yritettiin kolme kertaa ja kaikesta yrittämisestä huolimatta Aiku ei tullut koskaan kantavaksi , joten valitettavasti jäivät ne pentuhaaveet täyttymättä. Eläinlääkäri arveli, että kun koira ei kantavaksi tule yrityksestä huolimatta on se jokin solutason ongelma. Aiku on nyt 11 vuotias, ja elänyt elämänsä terveenä. Emällä ja muilla sisaruksilla on jälkeläisiä, joten tämä ongelma on siis vain Aikun juttu.  Aikun veljellä on molemmissa pentueissaan epilepsia jälkeläisiä. Toisessa 1 toisessa 4. Aikun toisen veljen pentueessa ei ole havaittu mitään sairautta. Aiku itse on edelleen terve kuten veljensäkin. Aiku eli terveen elämän ja lopetettu vanhuuden vuoksi 4.7.19 14,5 vuoden ikäisenä.

Jälkeläiset: Ei jälkeläisiä

Sisarukset: Ovat eläneet elämänsä terveinä, Aikun veljellä on molemmissa pentueissaan epilepsia jälkeläisiä. Toinen pentue on muussa kennellissä ja toinen minun kennelissäni. Ensimmäisessä pentueessa on 1 epilepsia jälkeläinen ja toisessa pentueessa on 5 epilepsia jälkeläistä. Kaksi lopetettu nuorempana epäilynä ns. Rage -tyyppinen epilepsia, johon liittyy aggressiivisuus kohtauksen aikana. Muilla ns. klassinen lääkityksellä oleva epilepsia.