Villi-Joikhu Kauan Toivottu

Nimi: Lilli
Syntynyt: 22.10.2004 
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaal.merkein
Koko: kooltaan pieni 
Lonkat: B 
Silmät: terveet 
Polvet: terveet 

Luonne:Lilli on avoin, ystävällinen ja luottavainen koira. Sijoitus perheeseen se sopeutui nopeasti ja ongelmitta, toisen koiran kaveriksi. Luonteeltaan tottelevainen jo pienenä. Ei karkaile pihalta. Lilli ei ole kovin äänekäs koira haukkua löytyy vain tarvittaessa. 

Uusista asioista Lilli ei ole ollut moksiskaan, on utelias, harkitseva luonne, ei pelkuri vaikka hiukan ujoutta onkin. Rauhallinen olemukseltaan

Lilli on käynyt kerran pentuna Katselmuksessa ja nyt myös vir.näyttelyssä käyttäytyy erittäin hyvin ja kehässä esiintyy kuin vanha tekijä kuin olisi aina siellä ollut, eikä Lillille ole opetettu sitä lainkaan. Lilli on synnynnäinen esiintyjä.

Harrastukset: Lilli tykkää pelata jalkapalloa.

Saavutukset: Katselmus Helsinki 2005 pentulk. 1
Jun.lk. EH/1 Luokkavoitto. Helsinki Hakunila 4.9.2005 Tuom. Knut Helge Pedersen. 
Katselmus Kontiolahti 23.4.2006 Nuort.lk 1/4 Tuomari Riitta Lumiluoto.  

Arvosteluita: 

Katselmus Kontiolahti 23.4.06 Tuomari Riitta Lumiluoto
” Erittäin vahva rakenteinen narttu. Kaunis vahva pää. Erinomaiset mittasuhteet ja kulmaukset. Hyvä selkälinja. Voisi olla hieman hoikemmassa kunnossa. Liikkuu hyvin. ” NUORET nartut 1/4 

Katselmus Helsinki 2005 Tuomari Heljä Manninen
” Hyvä luonne ja suloinen vauvakoira joka esiintyy erittäin kauniisti.Hyvät mittasuhteet ja liikkuu hyvin.”

Jun.lk. EH/1 Luokkavoitto. Helsinki Hakunila 4.9.2005 Tuom. Knut Helge Pedersen.
” 10kk vanha. Erittäin hvyä tyyppi. Kaunis pää. Oikea purenta. Hyvin asettuneet korvat. Luusto ja runko tasapainoinen. Hyvät liikkeet ikäisekseen. Kaunis turkki ja väritys.” 

Terveys: Lilli on terve koira nyt 10v. ja sen  jälkeläiset ovat olleet suhteellisen terveitä molemmissa pentueissa. Ainoat poikkeukset ovat Lillin tyttären menehtyminen äkäiseen harvinaiseen syöpään 2 vuotiaana ja yksi jälkeläinen on kastroitu eturauhastulehdusten vuoksi.  Silmät on tarkastettu viimeksi 29.5.2008 ja terveet olivat.  Kivesvikaisuutta ei ole esiintynyt. Lillin purenta on kunnossa, pari välihammasta puuttuu. Jälkeläisillä ens. pentueesta kahdella puuttuu välihammas muilla kaikki tallessa. Toisessa pentueessa ei ollut hammaspuutoksia. Kaikilla purennat ovat  kunnossa. Lilli on erinomainen emä ja synnytykset ovat sujuneet hyvin ja mitään komplikaatioita ei ole pentuilun aikana ollut. Lillin tyttären pentueessa oli OI-tapaus, luustonkehityshäiriö sairaus ja jälkeläisiä ei käytetä siitokseen. Toisen tyttären pentueessa joka Villi-Joikhu Unelma ei ollut mitään vastaavaa. Lilli itse on on pysynyt terveenä.  Lilli sai nisäkasvaimen ja jouduttiin sen vuoksi lopettamaan kun oli 12 vuotias. Siihen asti eli elämänsä terveenä.

TAKAISIN