Villi-Joikhu Elegantti

Nimi: Dani 
Syntynyt: 16.02.2007
Sukupuoli: narttu
Väri:Riistanvärinen valk.merkein
Koko: Pieni kokoinen
Lonkat: A/A
Silmät:Terveet 
Polvet: Terveet 

Luonne: Dani on reipas ja vilkas pentu. Eipä juuri arastele toisia koiria tai ihmisiä. Valmiina tutkimaan kaikkea.  Pentulaumassa Dani  piti puolensa , muttei ollut mikään pomo tyyppi, joka pompottaa toisia. Osaa tarvittaessa rauhoittua. Dani  oli  sijoitusnarttuni ja oli perheessä , missä on myös toisia koiria ja sopeutuminen oli luonnollista ja kuin siinä olisi aina ollut toisten kanssa. Dani on hyvin sopeutunut tähän meidän laumaamme. Dani ei ole mikään hirveä haukkuja . mutta toki ääntä lähtee tarvittaessa. Pitää sellaista omaa puhinaansa. Uskoo kyllä kun sanotaan. Oppivainen ja tekeväinen. Nöyryyttäkin löytyi ja Dania  on helppo opettaa. Pienestä pitäen totuteltu moniin asioihin eikä vaikeuksia ole ollut. Dani  suhtautuu luonnollisesti ympäristöön, tervehtii kaikkia innolla. Ihmisläheinen. Aika näyttää mitä pikkuneidistä kehittyy. Pentulaumassa otti kyllä oman paikkansa kun asettui nukkumaan. Kaikki pennut kun olisivat halunneet nukkua pienessä yöpöydän hyllyssä, eivät siihen mahtuneet kaikki yhtaikaa kun olivat vähän kasvaneet, joten siitä tuli vähän kilpailua. Dani asettui aina rauhallisin elein nukkumaan ja jos ei päässyt hyllylle heti otti tirsat ja odotti kunnes mahtui. Ei rynninyt toisten päälle tai hätistellyt pois sisaruksiaan vaan näytti miettivän asiaa ja totesi, et odotellaan. Toisaalta määrätietoisuutta, ajattelemalla. Dani  on nyt jo kasvanut ja saattaa suhtautua varovaisesti uusiin asioihin mutta hetken mietittyään menee reippaasti tutustumaan. Tämä ajattelu oli jo aivan pienenä nähtävissä. Ei juokse tilanteeseen suinpäin. Ennenkuin Dani  nukahtaa on sillä oma rituaalinsa: Se pitää ininää ja haukahtelee kimakasti sekä kellii selällään lattialla. Nyt isompana on tapa jäänyt.  Leikkiessään Dani käyttää tassujaan taitavasti ja pallot on  hitti tuote Danin  mielestä. Niille jopa mutistaan salaisuuksia.  Dani  osaa jo nuoresta iästään huolimatta noutaa käskyllä ” hae”. Oppivainen pentu. Danilla  on siis omia persoonallisia tapojaan. Autossa matkustus sujuu mallikkaasti eikä Dani koskaan rynni odottamatta autosta vaan menee makuulle ja odottaaa kunnes saa luvan tulla autosta ulos. Metsässä juoksee irti , eikä ole ainakaan vielä osoittanut halua lähteä ns. omatoimilenkille. Luoksetulo on aivan ihana. 

Harrastukset: Aloitettu toko-kentällä käynti siitä se ura urkenee. Uinti ja vesileikit.  

Saavutukset: – JUN/H Mäntsälä 6.4.08  NUORT. LK./ ERI Jaala 15.11.2008 

Arvosteluita: – Mäntsälä 6.4.2008 Tuomari Saija Juutilainen : ” 1v. Hyvä runkoinen ja luustoinen juniori, joka tänään vielä hieman takakorkea, kaunisilmeinen, hieman kapea pää. Hyvä purenta , hieno häntä, takakulmaukset, karvapeite vaihtumassa. Liikkuu hyvin, mutta askel saa pidentyä ja voimistua. Mukava luonne. ” 

Jaala 15.11.2008 Tuomari Esko Salkonen : ” Keskikokoinen, oikeat mittasuhteet. Hyvä nartun pää. Ruskeat silmät ja hyvät korvat. Vankka runko. Hyvät raajat. Tuuhea kaunis häntä. Riistanvärinen turkki ja laatu hyvä, valkeat merkit. Hyvä luonne ja liikkeet.”

Katselmus Helsinki 29.3.2009 Tuomari Heljä Manninen: ” Pienehkö narttu joka hyvä tyyppinen. Hyvä pää ja ilme. Riittävät kulmaukset ja rungon pituus,samoin luusto. Liikkuu hyvin sivulta, hieman ahtaasti takaa ja hyvin edestä. ”


Terveys: Kyynärät tulos 0/0. Danilla todettiin kasvain suussa 2vuotiaana ja se osottautui pahanlaatuiseksi , eli on syöpäkasvain. Danin pentuhaaveet menivät ja tälläinen kasvain ei ole perinnöllistä vaan valitettavasti sitä on todettu myös nuorilla koirillakin ja tämä oli Danin kohtalo. Tälläisen syytä ei tiedetä. Siihen asti Dani oli täysin terve. Dani kuoli 14.5.2009 ja sairaus kesti hiukan yli kaksi kuukautta. Syöpä oli laadultaan erittäin agressiivinen.  

Jälkeläiset : Ei ole.

Sisarukset: Ei todettu sairauksia. Yksi veli kastroitu vanhemmiten eturauhastulehdusten vuoksi. Hänellä on jälkeläisiä ennen sitä. Hammas puutoksia ei ole ja kivesvikaisia ei ole.