Villi-Joikhu Elohopea

Nimi: Eldis
Syntynyt: 26.9.2019
Sukupuoli: narttu
Väri: Riistanvärinen
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: B/A
Silmät: Terveet, vas.MRDpoimu
Polvet:  0/0

Luonne: Eldis on sijoitusnarttuni , joka asuu Helsingissä. Eldis viihtyy sylissä tietyn ajan ja sitten onkin meno päällä. Reipas luonne. Rohkea myös. Eldiksen perheen mukaan on Eldis hurjimus no hyvällä tavalla ja naskaliriiviö mutta osaa myös rauhoittua. Oppii hyvin uusia juttuja ja sääntöjä. Riehuminen onkin varmaan kiva harraste ainakin näin pentuna. On harkitseva luonne joka tutkii ja arvioi tilanteet rauhassa. Äänekkyydessä keskitasoa. Vilkas ja energinen pakkaus. Sopuisa ja toimeentuleva. Kontaktin haluinen ja harras haistelija, joka unohtuu välillä ulkona tekemään nenätöitä. Nimensä mukainen on kyllä. Eldis tykkää kaikista ihmisistä ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Kohtaamiset sujuvat yleensä vieraiden kanssa rauhallisesti. Ystävällinen luonne. Oman perheen mielestä hauska,fiksu ja humoristi. Tykkää leikkiä kahdella lelulla yhtaikaa. Kaksi palloa suussa , kaksi keppiä suussa jne. Käyttää myös tassujaan apuna. Itsepäinen osaa olla, mutta ei mahdoton. Ei ole pelokas, mutta uudet asiat ottaa varovaisesti. Ei räksy mutta haukkuherkkä. Välillä kierrokset helposti nousee mutta osaa kyllä rauhoittua. Harrastukset: 

Saavutukset: 

Arvosteluita: 

Terveys: Pompen , Pra-prcd:n osalta terve polveutumisen perusteella. DM testattu on kantaja. Eldikselle siis aikanaan etisitään sulho joka on normigeeniseksi testattu. Sydän tutkittu ok, kyynärät 0/0. Ei hammaspuutoksia. Silmissä siis tuo 1kpl verkkokalvo poimu vasemmassa silmässä. Ei estä siitoskäyttöä , vastapuolella sellaista ei saisi olla. Tämä huomioidaan. Selkä: LTV 1 jakautunut ristiluun keskiharjanne, lievä löydös. VA1 tarkoittaa nikaman epämuotoisuutta 1kpl. Tämäkin löydös on lievä. Pra-IFT-122 geenitestattu on terve. Eldis on ollut terve.

Jälkeläiset: Eldiksellä on yksi pentue v. 2022 jossa on 5 pentua. 2 narttua ja 3 urosta. Kaikki on yhtä lukuunottamatta pevisatutkittuja hyvin tuloksin. Kaikilla uroksilla on normaalit kivekset puutoksia ei ole . Hammaspuutoksia ei ole. Vain yksi narttu on joukosta tutkimatta.

Sisarukset: Eldiksellä on neljä veljeä. Heistä valitettavasti kolmella on kivespuutos ja yksi on jo kastroitu sen vuoksi. Joten Eldis on toisen veljensä kanssa ainoat mahdolliset jatkoon käytettävät koirat. Ovat olleet myös terveitä. Yhdellä veljellä joka siis kivesvikainen on selkälausunto VA0 LTV2. Pevisa tutkittuja on 2 veljeä Eldiksen lisäksi eli 5:tä pennusta 3.