Villi-Joikhu Elon Lämmin Henkäys

Nimi: Halla  
Syntynyt: 09.08.2014
Sukupuoli: narttu
Väri: Soopeli
Koko: Keskikokoinen
Lonkat:A/A
Silmät: Terveet 
Polvet: Terveet

Luonne:  Halla on sijoitusnarttuni , joka muutti mamma Lumon kanssa samaan perheeseen Vantaalle. Halla on reipas ja kovin ihmisläheinen syliin tunkeva pentu , tykkäsi nukahtaa kainaloon siinä tuhisten. Ei päällepäsmäri, mutta puolensapitävä laumassa. Vilkas, hellyttävä , luoksetuleva. Utelias tutkija. Kiltti pentu ja kaikki pennut käyttävät hampaitaan , niin Hallalla se ei ollut pääasia , eli aika vähän ainakin ihmisiin. Sisaruksia sitten turkista kiinni. Ei aristellut uusia juttuja. Kiipeilijä. Aina tuli ja yritti kaikista pentuaidoista yli. Pusuttelija. Katsotaan mitä neidistä kehittyy mamma Lumon hoivissa. Osaa hyvin signaalit, uskoo jos vanhempi koira sanoo mur mur. Erittäin hyvin pärjäsi joukkotapahtumassa,kuin kotonaan. Hyvin käyttäytyvä nuori neiti. Otti kaiken hyvin lunkisti. Miellyttävä koira. 
Harrastukset:   Mamma Lumon kanssa riekkuminen. 

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 Nartut pentulk. ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 Tuomari Tytti Salonen ” Purenta ok, Kulmaukset ok. Hieman suora kinner. Turkki vielä pehmeä. Liikkuu hyvin ja mukava luonne. ”

Terveys:  Pompen kantajuutta ei ole , kun emä on polveutumisen perusteella terve ja isä on geenitestattu terveeksi. Testitarvetta näin ei Hallalla ole.  Halla on polveutumisen perusteella DM terve , koska sen molemmat vanhemmat ovat terveeksi tutkittuja. Kyynärät tulos 0/0. Ei hammaspuutoksia. Halla on ollut terve koira.

Jälkeläiset: Hallalla on 1 pentue v. 2017. Siinä on 8 pentua. Ei kivesvikaisia. Hammaspuutoksia ei ole . 2 urosta on kastroitu. Molemmilla sairauden ajatuksella. Toisella todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Toisella erilaisia vatsa oireita ja vatsan tulehdus asioita ,epäilty allergiaa , immuunisairautta tms, mutta selkeää diagnoosia ei ole. Ainakin osa helpottui kun koira kastroitiin. Nyt pärjännyt ok. Samoin toinen kilpirauhaslääkityksellä. Yksi on ollut nuorena herkkävatsainen ja ollut 2 kertaa ohimeneviä iho-oireita mutta olivat ohimeneviä. Nyt ok. Yksi pentueesta menehtynyt äkilliseen munuaisten pettämiseen, 3v iässä. Mitään rakenteellista ei löytynyt ja syy jäi epäselväksi koska omistajat eivät halunneet koiraa ruumiinavaukseen. Pentueesta on jatkanut sukua narttu.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä, yhdellä siis todettu allergiaa joka hallinnassa. Yhdellä lievä aortan ahtauma (supravulaarinen stenoosi). Koira pärjää hyvin.