Villi-Joikhu HämypesänHulina

Kuva: Mervi Kari

Nimi: Rosa 
Syntynyt: 27.08.2010
Sukupuoli: narttu
Väri:Musta vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Rosa on Järvenpäässä asuva sijoitusnarttuni. Sopeutuminen kävi mutkattomasti uuteen ympäristöön ja kotiin sekä ihmisiin. Rosa on vilkas ja energinen ja nimensä mukainen Hulina, aina siellä missä tapahtuu ja kaiken hulinan keskipiste. Laumassa Rosa oli parivaljakko siskonsa Keijun kanssa ja muut seurasi perässä mitä tapahtuu. Reipas mieleltään ja mielestäni omaa sijoitusnartulta tarvittavat luonteenpiirteet. Hämypesän laumassa ei ollut varsinaisesti pomoa, vaan jotenkin pentuset olivat kuin yhtäköyttäyhdistys, toimivat laumassa yhdessä. Yleensä siis Keiju ja Rosa johdossa. Avoin ja ystävällinen pentu, eikä kauhean kovaääninen, ei komenteleva pentu. Nöyrä omalla tavallaan mutta reipas ja omaa sen herkänkin puolen. Fiksu oppimaan ja rakasti leikkiä niin mammansa kuin Deisi leikkitädin kanssa , ja heillä olikin kovin hauskaa. Hulina kyllä ehti jokapaikkaan , vaikkakaan ei mikään pahantekijä ollut , uskoi kyllä kun kerrottiin ettei minun kenkä ole hänen leikkikalu. Sitten jo mentiin uusiin puuhiin. Sen jälkeen nukahdettiin kainaloon. Lisää tietoa tulee kun neiti kasvaa ja kehittyy. Rosa on nimensä mukainen hulina tyttö, ei mitenkään pahalla tai ilkeydellä mutta virtaa riittää niin ettei neiti tahdo välillä pysyä nahoissaan. Innostuu helposti ja sitten riekkuu. Osaa kyllä totellakin kun sanotaan ,vaikka joskus on korvat off asennossa. Kiltti neiti joka tulee hyvin laumassa ja reissuissa toimeen eri tilanteissa ja sopeutuvainen. Sij.kodin kissa sai pentuja. Pennut ja emäkissa pistettiin eri huoneeseen , johon ei kissamamma , Rosan hyvä ystävä tyytynytkään vaan kantoi pentunsa perheen makuuhuoneeseen, jossa Rosa hoiti nuollen ensin mamma kissan ja sitten siirtyi hoitamaan niitä pentuja . Sulassa sovussa mamma kissan kanssa. Hoivaviettiä siis löytyy. 
Harrastukset:  

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 19.3.2011 PENTULK. /1, Virallinen näyttely Turku 14.8.2011 Göran Bordegård JUN.LK /H  Katselmus Helsinki 2013 sijoitus loppukehään. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 19.3.2011 Tuomari Outi Pikkarainen ” Puolivuotias isohko narttu, jolla hyvä pää , tyyppi ja ilme. Esiintyy vielä pentumaisesti. Mukava luonne. ” 

Turku 14.8.2011 ” Toivon enemmän kompakteja linjoja ja voimakkaampaa päätä. Oikein suuret korvat. Hieman pitkärunkoinen. Hieman kevyt luustoltaan. Erinomainen askellus edestä. Hyvät kulmaukset edestä ja takaa. Kokonaisuutena hieman kevyt. ” 

Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Kirsti Hassinen ” Keskikokoa hieman suurempi, porokoiratyyppinen narttu. Riittävät kulmaukset. Erittäin kaunis pää ja ilme. Hyvät raviliikkeet. Leikkisä mukava luonne. Kaunis kiiltävä turkki. ” 

Terveys: 

Pevisassa 19.11.2011 kuvattiin myös kyynärät ja tulos 0/0. Silmät oli terveet. Rosa on ollut todella ihanne emä , kaikki on sujunut varsin hyvin ja Rosa on itse ollut myös terve. Rosa on geenitestattu pompen taudin osalta ja on terve.  Tehty myös allergia testit ja allergioita ei ole todettu. Rosa on edelleen terve koira nyt hänen ollessaan yli 11v. Rosa nukkui pois 8.9.23 ollessaan 13vuotias. Vanhuuden vaivat vei voiton , joka oli syy siihen. Rosa eli terveen elämän.

Jälkeläiset: Rosalla on 2 pentuetta v. 2012 ja v. 2013. Pennut ovat olleet terveitä, hammaspuutoksia ei ole , ei myöskään kivesvikaisia jälkeläisiä. Yksi pentu ehti tehdä jälkeläisiä kun 5v todettiin kasvain kiveksessä se leikattiin ja todettiin hyvänlaatuiseksi. Yksi on kastroitu ei sairaus syistä. Molemmista pentueista on suku jatkunut niin narttu kuin uroslinjankin kautta.

Sisarukset: Yksi veli kivesvikainen. Yksi menehtyi peräsuolen tyrään ja hampaista lähteneeseen tulehdustilanteeseen. Yhdellä veljellä on vanhemmiten 10vuotiaana todettu Addisonin tauti ja lääkityksellä koira voi hyvin .