Villi-Joikhu Häntähitti

Kuva: Pilvi Koskinen

Nimi:Suska
Syntynyt: 13.3.2020
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaalein ja valkoisin merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: C/C
Silmät: Terveet
Polvet: 0/0

Luonne: Suska on sijoitusnarttuni , joka asuu Turussa. Suska käy kyllä usein vierailulla Hämeenlinnassa , jossa asuu sukua oma emä Vimma ja isoäiti Sella. Viihtyy sylissä hellittävänä ja myös on energiapakkaus. Vauhtia riittää. Pentulaumassa ei kovin äänekäs koira. Reipas pelkäämätön luonne. Ei myöskään pentulaumassa päällepäsmäri vaikka toki puolensa piti. Sopuisa. Nopea oppinen. Tykkää kierimisestä jota harrasti aikuisten kanssa. Hyppiminen on myös kivaa. Veikeä pentu jolla on älliä. Asuu aikuisperheessä. Hampaankäyttö maltillista. Ottaa helposti kontaktia ihmisiin , on avoin tutustumaan. Itsenäinen sillä ei ottanut tukea mammastaan vaan ajatteli itse. Katsotaan mitä hänestä kasvaa ja toivottavasti hyvä koiruus , joka voi sukuansa jatkaa. Harrastukset: Omatoimi agility kun tykkää kiipeillä puihin ja mihin milloinkin. Tarkoitus tutustua lajiin ihan oikeastikin. Raunio koira touhut, sekä rally-toko. 

Saavutukset: 

Arvosteluita: 

Terveys: Pompen , Pra-prcd:n ja DM:n osalta terve polveutumisen perusteella. Testaustarvetta ei siis ole. Aivan pieni napatyrä , mutta aika näyttää ,sillä ne voivat myös hävitä ennen aikuisikää. Kyynärät 0/0, sydän ok, selkä: VA 0 (nikamien epämuotoisuus) LTV 0 (välimuotoinen lanne-ristinikama). Selkä siis ok. Ei hammaspuutoksia. Pra-IFT-122 terve polveutumisen perusteella.

Jälkeläiset: Ei vielä ole.

Sisarukset: Sisaruksia on 7, ovat olleet terveitä. Kivespuutoksia ei pentueessa ole. Hammaspuutoksia on yhdellä sisaruksella , jolta puuttuu yksi välihammas. Purennat ovat ok. Yhdellä on pienen pieni napatyrä joka ei ole vaatinut toimenpiteitä. Pentueesta on pevisatutkittuja 8 pennusta 6. Tulokset ovat ok.