Villi-Joikhu Hienohelma

Nimi: Halla 
Syntynyt: 20.05.2014
Sukupuoli: narttu
Väri: Riistanvärinen
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Halla on sijoitusnarttuni joka asuu lähellä Siuntiossa. Meni toisen nartun kaveriksi ja hyvä kun on riekkuseuraa. Halla on vilkas, jääräpää joka käyttää hampaitaan sumeilematta, mutta toki aikuisena viisastuu. Sylikoira ja pusuttelija. Perässä tassuttelija. Tutkija , ei kaihda mitään uutta. Sähäkkä pakkaus. Hellyttävä , fiksu , osaa kietoa kaikki tassujensa ympäri ja samassa sitten käyvät hampaat. Reipas ja sopeutuvainen luonne. Ei arka. Ei epävarma koira. Laumassa piti puolensa muttei ollut riitapukarikaan. Toivottavasti hänestä kehittyy mukava koira , joka saa joskus olla mammakoira. Tykkää vedestä.  Hienohelmasta ei tietoakaan , menee kaikkien mutalikkojen läpi. 
Harrastukset:  Metsälenkit . 

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 sin.nauha ei loppukehäsijoitusta. 

Katselmus Lieto 23.4.2017 sin.nauha ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 Tuomari Henni Siniketo ” Purenta ok. 11kk. ikäinen sievä riistan väirinen neiti. Sievä pää, upea karvapeite. Kulmautunut hyvin takaa, luisu lantio. Mukava luonne. Liikkeissä vielä aavistus löysyyttä. ”

Katselmus Lieto 23.4.2017 Tuomari Janika Wiksten ” Massavassa kunnossa esitetty narttu. Ok nartun pää , hyvä ilme. Purenta ok. Toivoisin kaulaa enemmän. Hyvä ylälinja. Saisi kulmautua edestä paremmin. Koira ei tänään halua esittää liikkeitään. Hyvä turkki ja mukava luonne. ”

Petotesti Sudella Lohja 10.9.2016 Koiran reaktio hajujälkeen: Voimakas ja lähtee jäljelle. Reaktio nähdessään pedon: Siirtyy omistajan taakse. Haukkutyöskentely: Aloittaa haukun heti ja haukkuu hetkittäin kohti. Koiran toimintakyky pedon liikkuessa: Keskitasoa. Rohkeus: Keskitasoa katsoo ajoittain kohti. Etäisyys: Suuri etäisyys. Taistelutahto: Keskitasoa. Väistöliikkeet ja ketteryys: Erittäin nopea. Työskentelykestävyys: Keskitasoa. Palautuu välittömästi. Tuomarin kommentti: Vaistot kohdallaan, ei pistä itseään suden suuhun. Hyväksytty. 

Terveys:  Pompen geenitestattu ja on todettu terveeksi. Mahdollisesti myös OI-kantaja kun pentueen isä sai oi-pennut toisen nartun kanssa, isä on siis varma kantaja. Odotamme geenitestiä tulevaksi siihen.  Kyynärät 0/0. Halla on geenitestattu DM-terve. Halla kävi silmätarkastuksessa 20.9.17 ja silmät ovat terveet. Pra-prcd testattu ja on tervegeeninen. Hallan silmät on tarkastettu uudelleen 7.2.20 ja olivat terveet. Myös polvet samoin , jotka tarkastettiin uudelleen. Hallan sydän myös kuunneltiin terveeksi. Pra-IFT-122 testattu on terve.  Halla on ollut terve.

Jälkeläiset: Hallalla on 1 pentue v. 2018. Pennut ovat olleet terveitä. Kivespuutosta ei ole. Hammaspuutoksia kylläkin, puuttuu välihampaita kolmella pennulla viidestä. Purennat kaikilla ok. Suku on jatkunut uros ja narttulinjan kautta. Nartun kohdalla oli kipuherkkyys synnytyksen yhteydessä ja tuli kipushokki, jolloin käytti hampaitaan minuun. Toisia pentuja ei hänelle ajatella. Myös suvussa on OI- taustaa, pentujen isoisän ollessa sen kantaja.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä. Yksi veli kastroitu.