Villi-Joikhu Hohdokas Herkkusuu

Nimi: Luna
Syntynyt: 18.5.2020
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: 0/0

Luonne: Luna on sijoitusnarttuni joka asuu Helsingissä. Lapsiperheen arjessa. Luna on luonteeltaan ihmisläheinen syliin haluava, puolensa pitävä ja omaa tahtoa riittää mutta ei haitaksi asti. Tykkäsi läträtä vesikupissa veden kanssa ja myös pesuvatileikki on kivaa. Iloinen ja vikkelä , oli hankala kuvata pentua kun aina nenä maassa tai liikkeellä ja lujaa. Äänekäs tyttö. Oppivainen. Hellyydenkipeä aika ajoin ja sitten taas menoksi miten sitten ja millä tuulella on. Pentulaumassa ei mikään pomotyyppi. Antaa kuitenkin periksi vaikka ilmaisee omaa tahtoa. Nyt aikuisena Lunasta on kehittynyt oikein ihana koiruus. Sopeutuvainen, ilopilleri, leikkisä, meillä lelukoppa onkin Lunan aarreaitta. Toimeentuleva toisten kanssa ja tottelevainen , ei tarvitse kahta kertaa sanoa. Lenkillä ei vedä. Haukkuu asiasta, ei turhaa. Välillä leikkien lomassa. Iloinen koira.

Harrastukset: Juokseminen sitä rakastaa, ja puiden nakertelu.

Saavutukset: 

Arvosteluita: Katselmus Helsinki Tuomarinkartano 11.9.22 Avo nartut. Tuomari: Anu Ylimaa. ” Lähes 2,5 vuotias musta merkein narttu, jolla todella kaunis pää. Paksu turkki. Hieman ahtaat takaliikkeet, hyvät sivuliikkeet, hyvät etuliikkeet. Hyvä etuosa. Hyvät etu-ja takakulmaukset, Hyvä selkälinja. ” sininen nauha , ei loppukehäsijoitusta.

Terveys: Pompen , Pra-prcd:n ja DM:n osalta terve polveutumisen perusteella. Pra-IFT-122 terve polveutumisen perusteella. Testaustarvetta ei siis ole. Kyynärät 0/0. Selkä myös tutkittu LTV0, VA1 (lievä 1 lievästi epämuotoinen nikama). Sydän myös tutkittu se on ok. Luna on ollut terve. Luna on pian 3v. ja ollut terve.

Jälkeläiset: Ei vielä ole, eikä tulekaan, sillä Lunan veljellä todettiin epilepsia ja siksi Luna jää valitettavasti käyttämättä.

Sisarukset: Sisaruksia on 5. Yhdellä veljellä on ollut ihottumaa ja epäillään jotain allergiaa mutta mitään diagnoosia ei siitä asiasta ole. Koira on kastroitu. Yhdellä veljellä polvilumpion luxaatio molemmissa polvissa joka operoitu ja koira voi hyvin. Muuten ovat olleet terveitä. Sisaruksia on pevisa tutkittu Lunan lisäksi 2 koiraa. Ok tuloksin. Yhdellä veljellä on todettu epilepsia, lääkitys on ja voi nyt ok. Muilla ei ainakaan toistaiseksi ole todettu mitään.