Villi-Joikhu Huomion Keskipiste

Kuva: Mervi Kari 

Nimi: Sani
Syntynyt: 10.07.2015
Sukupuoli: narttu
Väri: Soopeli valk. merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne: Sani on hauska pentu , joka meni mamma Viivin kanssa samaan perheeseen ja on siellä jo kolmessa polvessa samaa sukua kun mummokoira Rosa on myös siellä. Sopeutui muitta mutkitta , tutki paikat, teki tuttavuutta kissojen kanssa ja riekutti mamma Viiviä ja isoäiti Rosaa. Reipas , pelkäämätön uusiin asioihin ja paikkoihin. Komentaja, ja omaa tahtoa löytyy ja tietenkin pitää olla juuri se kaiken keskipiste kuten nimikin kertoo. Itsetietoinen. Katsotaan mitä hänestä kasvaa ja kehittyy. Aikuiseksi vartuttuaan on Sani asunut kuin huoleton Hulda mammansa ja mummonsa kanssa. Siitä johtuen tietyissä tilanteissa on epävarmuutta, mutta pelkuri ei ole. Suuret joukkotapahtumat tai uppo-oudot jutut , tekevät epävarmaksi jonkin aikaa ja sitten menee ohi. Kun saa kunnolla tutustua tilanteisiin. Omaa ujon ja herkän puolen luonteestaan. Mutta toisaalta vilkas ja riekkuvainen, yleensä uteliaisuus voittaa. On todella nimensä mukainen Huomion keskipiste. Hakee huomiota. Ystävällinen kaikille. Erittäin sopeutuvainen koira, tänne laumaan tullessaan , kaikki sujui hyvin heti ja ongelmia ei ollut. Kiltti. 
Harrastukset: Toisten riekuttaminen ja kiva vedellä isoja koiria hännästä. 

Saavutukset:  Pentunäyttely Helsinki 10.1.16 pentu lk, /2.

Katselmus Lieto 22.3.2017 sin.nauha ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Pentunäyttely Helsinki 10.1.16 Tuomari Nina Janger ” 6kk vanha kauttaaltaan kevyt ja kapea. Vielä tässä vaiheessa tottumaton tilanteeseen, mutta ystävällinen luonne. Kevyt luusto, Hyvät korvat. Alas kiinnittynyt häntä. Saisi pitää sitä paremmin liikkeessä. Tarvitsee harjoittelua esittämiseen. Takaliike jää kevyeksi. Tarvitsee lisää aikaa. ”

Katselmus Lieto 22.3.2017 Tuomari Petra Soisalo ”Vuosi ja 10kk sirorakenteinen narttu. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman köyry lanne. Hieman kevyt. Kaunisilmeinen pää. Liikkuu ok. Takaa hieman ahtaasti. Aavistuksen ulkokierteiset takajalat. Kaunis turkki. Tänään hieman ujo. ”

Terveys: Pompen kantajuutta tai testitarvetta ei ole kun on isä tervegeeninen ja emä polveutumisen perusteella ok. Ei testitarvetta siihen. Isä on DM kantaja ja emä on normigeeninen , joten Sani tullaan testaamaan kunhan vähän kasvaa . Katsotaan sitten mitä on. Siitä tulee tieto tähän terveys osioon. Sanista otettiin DM geenitesti ja tulos on kantaja, voidaan siis käyttää normigeeniseksi testattuun. Kyynärät 0/0. Sani on ollut terve koira.

Jälkeläiset: Sanilla on 1 pentue v. 2017 jossa on 7 pentua. Kivesvikaisia ei ole ja hammaspuutoksia ei myöskään ole. Pennut ovat olleet terveitä ja sukua on jatkanut narttu ja uros. Pevisassa on tutkittu 7 pennusta 5 ja tulokset ovat olleet kaikilla hyvät.

Sisarukset: Kivesvikaisia sisaruksia ei ole ja hampaat on kaikilla ok. Ovat olleet terveitä. Sanin lisäksi on sukua jatkanut yksi veli. Tämän koiran selkä on tutkittu ja LTV 3. Hän ei oireile mitenkään. Sen jälkeläisissä on todettu selkä asioita lähes kaikilla pennuilla. Kukaan ei tietääkseni oireile mitenkään.