Villi-Joikhu Hymyhuuli

Nimi: Viivi 
Syntynyt: 08.09.2012
Sukupuoli: narttu
Väri:Riistanvärinen valk. merkein
Koko: Pienikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: 0/0

Luonne:  Viivi on sijoitusnarttuni , joka muutti mamma Rosan perheeseen ja Rosan kaveriksi Järvenpäähän. Viivi on reipas ja omapäinen , topakka ja ei anna höykyttää itseään. Pentueen pienimpänä pisti isommat veljensä ojennukseen. Ei ollut lauman pomo mutta tuli mieleen Justiina ja kaulin. Vilkas ja eläväinen , nimensä mukainen tuntuu kuin Viiviä elämä hymyilyttäisi ja ilmeet ovat sen mukaisia. Syliin tunkeva, paitsi jos on pentuhepuli päällä. Todella mamman tyttö ja varmasti Rosan ja Viivin suhde on erityislaatuinen. Viivi oppi asioita nopeasti ja todella utelias tunkee itsensä joka paikkaan. Ei arkaile tutustua asioihin. Ei kyllä ole aina niin rauhallinenkaan vaan touhutoope nimittää perhe Viiviä. No sellaisen koiran halusinkin , vaikka Viivi oli pentueen pienin niin miellytti minua niin rakenteeltaan kuin moninaisine ilmeineenkin. Toivottavasti neidistä kehittyy mukava koiruli se nähdään jatkossa kun neiti kasvaa ja kehittyy. Viivillä on yhdet jälkeläiset ja on erittäin hyvä ja huolehtivainen emä. Tulee hyvin laumassa toimeen toisten kanssa ja hoiti yhteistyössä pentuja toisen emän kanssa jolla myös oli pennut. Erittäin yhteistyökykyinen. 
Harrastukset:  Viivi tuumii itse että kaikki kelpaa.  

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 2013 narttu pennut / Loppukehäsijoitus.  Katselmus Helsinki 2015 AVO1 NARTUT LOPPUKEHÄ JA SIJ. 6.

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Kirsti Hassinen ” 8-kuinen ,kaunisturkkinen ja pitkärunkoinen narttupentu. Raajaluusto kevyehkö. Hieman niukat kulmaukset. Kaunis etuosa ja kaunis ilme. Liikkuu normaalisti. Esiintyy rauhallisesti. ”

Katselmus Helsinki 26.4.2015 Tuomari Janika Wiksten ” Hyvässä kunnossa esitetty kaunis narttu. Kaunis narttumainen pää. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu sivusta hyvin. Edestä hieman leveästi. Todella kaunis turkki. Purenta ok . Hyvä luonne. ” Sij. AVO 1 NARTUT /6

Terveys: Viivi on Pompen taudin osalta terve , polveutumisen nojalla , eikä tarvitse geenitestiä kun molemmat vanhemmat ovat geenitestattuja terveeksi. Terveet vanhemmat eivät voi periyttää virhegeeniä. Viivillä on yhdet jälkeläiset 4 pentua. Synnytys meni lopulta sectioon , keisarinleikkaukseen syynä yhden pennun jumitus kun napanuora oli kiertynyt pennun ympäri. Kaikki pennut ovat ok. Hampaat ok ja ei kivespuutoksia. DM geenitestattu (Degenerative Myelopathy) on tervegeeninen. Myös allergia testattu eikä allergioita ole. Viivillä on myös toiset pennut v. 2015. Jälkeläisillä ei hammaspuutoksia ja kivekset ok. Synnytys meni aivan normaalisti ja hyvin. 

Jälkeläiset: Viivillä on 2 pentuetta v. 2014 ja 2015. Ensimmäisessä pentueessa ei kivespuutoksia, ei hammaspuutoksia. Ovat olleet terveitä ja suku on jatkunut niin narttu kuin uroslinjankin kautta. Toisessa pentueessa ei myöskään ole ollut kivespuutoksisia eikä hammas puutoksia myöskään. Pennut ovat olleet terveitä ja suku on jatkunut uroslinjan sekä narttulinjan kautta. Tästä pentueesta yhdellä uroksella on todettu selkä LTV 3. Itse ei oireile mitenkään, sen jälkeläisillä on melkein kaikilla selkälausuntoja, mutta toki pentueeseen vaikuttaa myös se toinenkin osapuoli.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä, yhtä lukuunottamatta , jolla kasvain pernassa ja kuoli leikkauspöydälle verenvuotoon ollessaan 2 v. Yksi on kastroitu ei sairaus syystä.