Villi-Joikhu Ikiliikkuja

Kuva: Katri Kotoaro

Nimi: Lola
Syntynyt: 31.1.2006
Sukupuoli: narttu
Väri: Soopeli
Koko: keskikokoinen 
Lonkat: C
Silmät: Terveet , MRD
Polvet: terveet 

Luonne: Lola on erittäin reipas pentu ja ei ole arka mitenkään. Pihaan tutustui heti ja otti koko tontin reviiriksi. Autoilu on ainakin toistaiseksi sujunut hyvin eikä siis ole pahoinvoija tyyppiä. Laumassa ei ollut päällepäsmäri mutta piti puolensa. Tekeväinen ja oppivainen pentu mutta osasi rauhoittua. Erittäin ihmisläheinen ja mielestäni luonteeltaan sopiva sijoituskoiraksi. Luottavainen luonne. Katsotaan mitä hänestä kasvaa. Lola on aina ollut luottavainen paitsi sille sattui ikävä kokemus juuri ennen näyttelyä. Sen päälle karkasi useita kertoja peräkkäin vihainen toinen narttu , Lola selvisi kuin ihmeen kaupalla ilman reikiä , mutta jätti asiasta kuitenkin jälkensä. Näyttely tilanteessa Lola saattaa käyttäytyä arasti. Lola harrastaa kuitenkin agilityä ja on monessa joukossa mukana joten kyllä se siitä tasottuu kun huomaa ettei sen päälle käy kukaan. Ihan araksi Lolaa ei voi sanoa. Tilanne näytti sen että koira palautuu ikävästä kokemuksesta nopeasti.  

Harrastukset: Agility

Saavutukset: – Virallinen näyttely Sipoo 15.4.2007 Tuomari: Leni Nousiainen Jun.lk/T  
                      Katselmus Helsinki 21.4.2007  jun.lk. sin. 
Arvosteluita: – ”Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikea ilmeinen ja linjainen pää. Silmät saisivat olla huomattavasti tummemmat. Litteä eturinta. Oikean mallinen rintakehä.  Melko jyrkkä lantio. Korkea kinner. Liikkuu takaraajat rungon alla. Ahtaasti takaa. Melko löysästi edestä. Tänään melko niukassa turkissa.” 

Katselmus Helsinki 21.4.2007 Tuomari Lasse Tuominen: ” Keskikokoa hieman korkeampi, kevyehkö. Rungon mittasuhteet oikeat. Raajat oikein kulmautuneet. Karvapeite puutteellinen, karvanlähtö. Luonne arka. ” 

Terveys:

Lolan silmät tutkittiin Toukokuussa 07. Silmät terveet muuten , löytyi kuitenkin  MRD , joka tarkoittaa synnynnäistä verkkokalvon kehityshäiriötä. Silmässä todetaan verkkokalvolla poimuja tai poimu kuten Lolalla. Tämä ei estä siitos käyttöä kun asia on lievä , eikä haittaa koiran elämää millään lailla. Sulholla ei saa samaa asiaa tietenkään olla. Lolalla on siis aivan pienet poimut molemmissa silmissään ja eläinlääkäri totesi asian hyvin lieväksi. Lolalla on yhdet jälkeläiset ja synnytys sujui normaalisti, hiukan stressiherkkä pentuilun alkuvaiheessa joka vaikutti maidontuotantoon. Hyvä emä pennuille.  Pompentaudin osalta polveutumisen perusteella terve kun sen molemmat vanhemmat ovat geenitestattuja terveiksi. Lola kuoli 6.7.20 syynä vanhuuden vaivat ja oli myös nivelrikkoa. Ikää oli 14.5vuotta.

Jälkeläiset: Lolalla on 1 pentue v. 2008. Ei kivesvikaisia , ei hammaspuutoksia. Jälkeläiset ovat olleet terveitä, yksi menehtyi vanhana ruokatorven laajentumaan.

Sisarukset: Joita on 7, ei ole todettu tai tiedossani sairauksia, yksi menehtyi punkkitautiin , muina syinä on ollut kasvain asiat, vanhuus. Yleisesti elinikä on ollut 12-14.5vuotta.