Villi-Joikhu Juhlataika

Nimi: Penny 
Syntynyt: 24.08.2013
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta merkein 
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Penny on sijoitusnarttuni joka asustaa toisen sijoitusnarttuni Poppyn kaverina Kirkkonummella. Sopeutuvainen neiti, välillä vähän ujo mutta reipas , pitäen puolensa ja energinen vilkas. Sivusta katsoja kun jotain ärinää laumassa oli. Sylikoira. Lupsuttelija. Pusuja tuli antaumuksella. Kiipesi syliin ja halia piti. Hellyttävä. Todella ahne ruualle , ja kun oma kuppi oli tyhjä niin eikun toisten kupeille vain röyhkeästi. Rakastaa nameja. Helppo siis ohjata koiraa kun on namiperso. Nopeaoppinen. Ei ainakaan näin aluksi kova haukkumaan. Katsotaan mitä hänestä kehittyy ajanmyötä. Energiaa piisaa vaikka koko kylälle. Kiltti.  Penny on helppo koira, tulee laumassa hyvin toimeen kaikkien kanssa, nyt aikuisenakin. Ei hötkyile kun on reissussa. Vilkas on edelleen ja energinen, mutta pentuajasta toki on rauhoittunut. 
Harrastukset: Ei erityisharrasteita, kotielämä ja riekkuminen toisten kanssa.  

Saavutukset:  Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 Tuomari Mari Lackman JUN.LK / EH Katselmus Helsinki 25.4.2015 sin.nauha ei loppukehäsijoitusta nuort.nartut. 

Arvosteluita:  Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 ” Kookas vielä pentumaisesti liikkuva, hyvä pään profiili. Hyväasentoiset raajat. Hyvä runko. Antaa ajoittain etumatalan vaikutelman. Normaalisti kulmautunut, eturinta saa täyttyä ja hyvä häntä. Tarvitsee kehätottumusta. Rodunomainen lähestyttäessä.”

Katselmus Helsinki 25.4.2015 Tuomari Outi Pikkarainen ” Vuosi ja kahdeksan kuukautta vanha narttu, jolla rodunomainen pää ja ilme. Hyvä kuono, hyvä kallo, hyvät korvat. Hyvät kulmaukset, hyvä selkä, hyvä häntä. Liikkuu varsin hyvin edestä takaa ja sivulta. Mukava luonne. ”

Terveys: Polveutumisen perusteella terve Pompentaudin osalta , ei testaus tarvetta. Kyynärät tutkittu ja ovat 0/0 eli terveet. DM geenitestattu ( Degenerative Myelopathy) on geeniperimältään terve.  Hyvä emä. Synnytys on sujunut hyvin.Penny on ollut terve.

Jälkeläiset: Pennyllä on 1 pentue v. 2015. Yksi uros on kivesvikainen , hammaspuutoksia ei ole. Yhdellä on todettu epilepsia n. 2vuotiaana. (pennut nyt 6v.) lääkityksellä on pärjännyt hyvin. Muuten ovat olleet terveitä. Suku on jatkunut uros ja narttulinjan kautta.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä. Yksi veli kastroitu 5v vanhana kun todettiin kiveskasvain joka oli hyvänlaatuinen. Tämä uros ehti jatkaa sukua joka jatkuu edelleenkin.