Villi-Joikhu Kätevä Emäntä

Nimi: Armi 
Syntynyt: 27.01.2011
Sukupuoli: narttu
Väri:Riista valkoisin merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Armi asuu Espoossa ja on sijoitusnarttuni. Armi on varmasti haasteellinen koira. Itsenäinen luonne, ja topakka toimissaan. Kätevä Emäntä nimi on osunut kohdalleen. Pentulaumaa piti Armi ojennuksessa emännän ottein , ei kuitenkaan ollut pahapäinen. Kun muut pentuset pysyttelivät ihmisen lähellä ulkoillessamme , niin Armi otti etäisyyttä ja lähti muina koirina tutkailemaan maisemia eikä ole todellakaan mikään arkajalka. Jääräpäinen hiukan ja itsevarma pentu. Vilkas luonteeltaan. Hampaiden käyttö oli runsasta ja siihen pitää puuttua, jottei neidille jää paha tapa siitä. Keksi kaikenlaista uutta aina ja valmis kuin ns. melperi sotaan. Sosiaalinen ja ihmisläheinen kuitenkin vaikka ei ole sylikoira . Tuli syliin mutta ei malttanut kauan siinä kölliä kun oli jo kiire tutkimaan kaikkea. Minulle tuli mieleen Villi-Joikhujen kantanarttu vanha Leidi Donna tästä räväkästä pennusta. Armi tarvitsee paljon ohjausta ja rajoja , jotta ei keksi koiruuksia. Iloinen pentu ja reipas joka suhteessa. Armi on kehittynyt paljon , toisaalta löytyy myös se nöyrä puoli ja Armista on tullut tottelevainen koira. Haukkuherkkä on. Sosiaalinen toisten koirien kanssa. 
Harrastukset: Koirakoulu .  

Saavutukset:  Palveluskoirien erikoisnäyttely 5.5.2012 Tuomari Harri Lehkonen JUN.LK. / H
Katselmus Helsinki 2013 ei loppukehäsijoitusta.  

Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 Tuomari Tuula Savolainen AVO.LK /H 

                   
Arvosteluita:  Palveluskoirien erikoisnäyttely 5.5.2012 ” Vielä kesken kehityksen oleva kevytrakenteinen  nuori narttu. Pään tulee vahvistua. Hieman lyhyt rintakehä ja pitkä lanne. Hyvät kulmaukset. Tänään aika kevyessä turkissa. Saisi kantaa häntäänsä korkeammalla. Terveet liikkeet. Esiintyy rauhallisesti, mutta tarvitsee kehätottumusta. ” 

Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Kirsti Hassinen ” Keskikokoinen narttu, jolla niukat kulmaukset takana. Liikkuu kauniisti ja esitetään hyvin. ” 

Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 ” Kolmivuotias narttu, hyvät mittasuhteet ja oikealinjainen, hieman kevyt pää. Hyvät korvat. Tilava runko, luisu lantio ja alaskiinnittynyt häntä saisi nousta selälle paremmin. Kapeat takaliikkeet. Sivuaskel saisi olla tehokkaampi. Rodunomainen lähestyttäessä. ” 

Terveys: Pevisassa 25.4.2012 tutkittu kyynärät , tulos: 0/0 Armilla ei ole vielä jälkeläisiä eikä taida tullakaan. Armin pentueessa ei ollut mitään erityistä kaikki ok, mutta vanhempien sisaruspentueessa oli OI-sairaus, joten se on riski ja nyt Armin veljellä on todettu synnynnäinen sydänvika. Armi itse on ollut aivan terve.  Armi on testattu pompen taudin osalta ja on terve. Armi on ollut aivan terve tähän asti ja on yritetty astuttaakin nyt 4 kertaa, mutta tuloksetta. Uroksissa on ollut ensikertalaisia ja myös kokeneita mutta raskaaksi Armi ei ole tullut ja mikään ei ole onnistunut. Ehkä sillä on jokin tarkoitus, ettei jostain syystä raskaaksi yrityksistä huolimatta tulekaan. OI-riski on olemassa ja kun ei testimenetelmääkään ole niin Armi ei sitten jälkeläisiä saakaan. Harmi ,että ei onnistunut ja jälkeläisiä ei tule. Muuten mukava koira , vaikka luonne onkin hiukan topakka. Se myös vaikutti päätökseeni. 

Jälkeläiset: Ei ole.

Sisarukset: Suku on jatkunut uros linjan kautta. Yhdellä veljellä on todettu synnynnäinen rakenteellisesta asiasta todettu sydänvika. Koira on voinut hyvin. Hampaat ok, kivesvikaisia ei ole.