Villi-Joikhu Kesän Helisevä Hehku

Nimi: Lysti
Syntynyt: 31.07.2016
Sukupuoli: narttu
Väri: Parkki merkein
Koko: Pieni ja kevyt rakenne
Lonkat: B/B
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne: Lysti on sijoitusnarttuni , joka asuu perheensä kanssa Lohjalla, toisen kasvattini kanssa lapsiperheessä. Reipas luonne , ja toisaalta myös ei ujoutta vaan sopivaa pehmeyttä. Vaikka myös omaakin tahtoa löytyy. Laumassa ei ollut pomo tyyppi, vaan sopuisa kaveri. Rauhallinen. Syliin tunkeva pallero pentuna , mutta aikuisena valikoiva. Ei hötkyillyt uusia asioita, sopeutuvainen. Ei lauman äänekkäin tyyppi. Hellyttävä , hoksaava koira. Veikeä sopeutuja. Kaikkien kanssa toimeentuleva. Vikkelä. Kekseliäs. Ahne nameille, vaikka laumassa söi maltilla, ei hötkyillyt. Hoksaava koira. Tarkkaavainen. Lysti on kyllä nimensä mukainen lystikäs koiruus. Aikuisena Lysti on laumassa toimeentuleva , elänyt ja leimautunutkin perheen toiseen narttuun joka vahvaluonteinen. Mitä toinen edellä Lysti perässä. Ei ole pelkäävä koira ,vaikka valikoi kenen luo menee ja varsinkin jostain syystä miehet on sellaisia että Lysti katselee matkan päästä, mutta ei ole ollut pelokas, eikä se mielestäni ole varautuneisuuttakaan, liekö jossain tilanteissa on Lystin mielessä epävarmuutta mutta tähän vaikuttaa isolta osin se että Lysti on ollut toisen koiran varjossa. Täällä minun luona ollessa Lysti on sopeutunut minun narttulaumaan ja tullut toimeen hyvin. Ei ole pelännyt mitään mutta hämillään kun on ilman Lunaa perheensä toista koiraa. Tämä ei ole periytyvä ominaisuus, niin usein onkin jos koirat ovat kuin peppu ja paita. Lystin sulho onkin hyvin tätä täydentävä. 
Harrastukset: Katsotaan tulevaisuudessa mitä harrasteita tulee. Luonteen puolesta ovat kaikki ovet auki. 

Saavutukset:  Katselmus Asikkala 5.5.2018 Nuoret. nartut Loppukehä sij. 5

Arvosteluita:  Katselmus Asikkala 5.5.2018 Nuoret nartut, Loppukehä sij. 5. Tuomari Marjo Berg ” Kaunis nartun pää. Ok purenta. Hieman vaaleat silmät. Kauniit mittasuhteet. Ikäisekseen hyvä eturinta. Erinomaiset kulmaukset. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti, erinomaisella askelpituudella. ”

Terveys: Pompen taudin vapaa, isä ja emä on polveutumisen perusteella tervegeeninen. DM terve , geenitesti tehty. Emä Venny kun on DM-kantaja, oli testi tarpeellinen. Kyynärät 0/0. Pra-prcd geenitesti tehty ja on terve. Pra-IFT-122 testattu on terve. Lysti on ollut terve koira tähän asti , hiukan herkkävatsaisuutta on mutta ei allergiaa.

Jälkeläiset: Lystillä on 1 pentue v. 2018. Siinä 6 pentua. Joillain pennuilla on myös herkkä vatsa mutta ei siitä ongelmaa eikä allergiaa ole. Pevisassa on tutkittuja 4 hyvin tuloksin. Yksi narttu sekä uros on jatkanut sukua. Hampaat ovat ok, ja kivespuutoksia ei ole. Pentueessa on yhdellä nartulla todettu v. 22 Addisonin tauti , 4v iässä. Koiralla on lääkitys ja sen jälkeen voi hyvin.

Sisarukset: Joita on 7 Lystin lisäksi. Ovat voineet hyvin. Yhdellä on todettu allergiaa mutta pärjää varsin hyvin. Yhdellä sisaruksella puuttuu joku välihammas. Muilla hampaat ok ja purennat kaikilla ok. Kivespuutoksia ei ole. Yhdellä veljellä on puutteelliset siittiöt, joten sille ei jälkeläisiä ole tullut. Kaksi veljistä on jatkanut sukua ,myös minun kennelissäni. Yksi Norjassa.