Villi-Joikhu Kolmas Kerta Toden Sanoo

Nimi: Disa
Syntynyt: 20.4.2020
Sukupuoli: narttu
Väri: Sininen
Koko: Kookas
Lonkat: A/B
Silmät: Terveet 
Polvet: 0/0 lopullinen lausunto

Luonne: Disa jäikin sitten meidän kotiin tästä pesueesta. Vaikuttaa kiltille vaikka luonnetta löytyykin, pentueen hiljaisin ,tiedä sitten mitä aikuisena on. Luoksetuleva, sylittelijä, ei käytä hampaitaan kovinkaan paljon ennemmin pusuttelee. Vilkas hyvällä tavalla , ei loputon riehuja. Ottaa kontaktia ja ymmärtää hyvin signaalit. Joutuukin koiralaumaan jossa on kotona olevat aikuiset ja tulevaisuudessa sijoitusnarttuja käymässä kuka milloinkin. Ulos ei ryntää vaan menee rauhallisesti. Oppivainen ja kuuntelee, ihme kyllä vaikka onkin pieni pentu. Katsotaan mitä hänestä kasvaa ja kun luonnetta ilmenee sitä päivitellään tähän sitä mukaa. Disa on nopea älyinen , vaikka onkin pentu ratkaisee nopeasti älypelit. Jaksaa keskittyä asioihin. Erittäin ihmisläheinen. Missä minä siellä Disa. Disa myös osallistuu kaikkeen , seuraa vierellä kun imuroidaan, tai istuu kannoilla kun tiskataan, osallistuu suihkuun tulemalla , ei todellakaan pelkää vettä. Pesupaikalle oppi hetkessä ja menee sinne kuin muina koirina ja pesu ei ole lainkaan inhottavaa. Tykkää kaikesta kepeistä joita kantaa ja silppuaa pitkin pihaa. Pallo on myös lempilelu. Erittäin toimeentuleva niin ihmisten kuin toisten koirien kanssa. Ei arastele mitään asiaa. Todella fiksu pakkaus. Harrastukset: Keppien kanniskelu ja pureminen. Palloleikit.

Saavutukset: Katselmus Helsinki Tuomarinkartano 11.9.22 Avo1 nartut. Loppukehä sij.6

Arvosteluita: Katselmus Helsinki Tuomarinkartano 11.9.22 Avo nartut, Tuomari Anu Ylimaa. ” Parivuotias, sininen brindle merkein narttu. Liikkuu hyvin. Hyvä selkälinja. Hyvät takakulmaukset, hyvät etukulmaukset. Hyvä etuosa. Utelias ,valpas luonne. ” Sininen nauha jatkoon ja loppukehäsijoitus.

Terveys: Pompen , Pra-prcd:n ja DM:n osalta terve polveutumisen perusteella. Pra-IFT-122 terve polveutumisen perusteella. Testaustarvetta ei siis ole. Kyynärät 0/0, sydän ok, selkä: VA1 , LTV4. Ei hammaspuutoksia. Disa on ollut terve. Silmät on tarkastettu uudestaan 10.2.2023 olivat terveet. Synnytyksessä juuttui ensimmäinen pentu kanavaan ja jouduttiin leikkaustoimenpiteeseen. Samassa yhteydessä tuli komplikaatio iso verenvuoto kohtuun , ja lisäksi jouduttiin kohtu poistamaan. Disa on toipunut, mutta jatkosuunnitelmat pentuasioihin ovat mennyttä. Disan polvet tarkastettiin vielä 15.9.23 ja nyt lausunto on lopullinen. Tulos 0/0.

Jälkeläiset: Pentue v. 2023. Pentueessa kaksi pentua uros ja narttu.

Sisarukset: Sisaruksia on ensimmäisestä emänsä pentueesta v.2020 3 sisarusta Disan lisäksi, nämä kaikki sisarukset on pevisa tutkittuja hyvin tuloksin. Toinen sisaruspentue on v. 2021, jossa on 5 pentua. Ensimmäisessä pentueessa veljellä on välihammas puutos. Purennat kaikilla ok. Veljellä on myös selkälausunto joka 0. Toisesta v.21 sisaruspentueesta on pevisa tutkittuja 5:tä pennusta 4 hyvin tuloksin. Kolmella on selkälausunto. Ei kivesvikaisia , hampaat ok ei puutoksia. Disan yksi veli on jatkanut sukua kahden pentueen verran. Samasta pentueesta kuin Disa itse.