Villi-Joikhu Lumikuningatar

Kuva: Pinja Putkonen

Nimi: Lumo 
Syntynyt: 20.4.2012
Sukupuoli: narttu
Väri: Riista valk. merkein
Koko: Kookas
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet 
Polvet: 0/0

Luonne:  Lumo sijoitusnarttuni Dixin kymppipentueesta asustaa Vantaalla. Lumo on hiukan ujo muttei arka ja laumassa piti puolensa. Tuli kaikkien kanssa toimeen. Äkkinäisiä ääniä hiukan hätkähti mutta palautuminen oli nopeaa kuten kuuluukin olla. Reipas ja sopeutuvainen pentu. Pentulaumassa ei ollut se komentaja vaan hyvin hallitsi koirien kielen jos vaikka Dina rouva komensi pikkuipanat ojennukseen. Vauhdikas ja energinen. Aika näyttää mitä Lumosta kehittyy. Uudet asiat Lumo ottaa rauhallisesti tutkien kuten mamma Dixikin tekee. Lumo viihtyi sylissä muttei kauan aikaa , ei siis ole ihan  kainalokoira. Lumo vaikutti kuitenkin harkitsevalle pennulle sekin varmaan mamman ominaisuuksia. Automatkalla kuin vanha tekijä ja kun lääkärin tarkastukseen mentiin ei oksentanut lainkaan, kuten pennut yleensä tekee jo pelkästä jännityksestä. Lumo on myös nöyrä vaikkakin omaa päätäkin löytyy. Lumosta on kehittynyt aivan ihana koira, pentueen aikana osoitti ihanaa huolenpitoa ja yhteistyökykyä toisen nartun kanssa jolla pentuja ja ne hoitivatkin pennut yhteistuumin sulassa sovussa. Lumon perheeseen jäi tyttärensä Halla , josta huolehtii edelleen kuin pikkupennusta vaikka ei Halla enää pikkuinen olekaan. 
Harrastukset:  Metsälenkit , ja pihan vahtiminen.  

Saavutukset:  Näyttely Turku 20.1.2013 Tuomari Ewa Nielsen. JUN LK. /H 
                      Katselmus Helsinki 2013 ei loppukehäsijoitusta.  Katselmus Helsinki 2015 ei loppukehäsijoitusta. Sin. nauha.  

                       
Arvosteluita:  Turku 20.1.2013 ” Iso pitkä narttu joka ei ole tänään edukseen. Narttumainen pää jonka pitää vielä kehittyä, niukasti kulmautunut, vielä kevyt runko, ohut turkki, liikkuu lyhyin askelin , ylirakentunut takaa ja tarvitsee enemmän aikaa harmonisoituakseen. ” 

Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Janika Wiksten ” Kookas ilmavan vaikutelman antava narttu. Hyvä pää. Pitkähkö runko. Aavistuksen luisu lantio. Turkki laineikas selältä. ei parhaimmassa kunnossa. Liikkuu hyvin .Tyypikäs luonne. ”

Katselmus Helsinki 26.4.2015 Tuomari Janika Wiksten ” Isohko kaunis narttu. Hyvä pää jossa stoppi saisi olla parempi, Hyvä ylälinja ja runko. Leveä eturinta. Saisi kulmautua paremmin edestä ja takaa. Kattava turkki tulossa. Liikkuu muuten hyvin, mutta ahtaasti takaa. Purenta ok, Luonne miellyttävä. ”

Terveys:Pevisat ok, kyynärät 0/0 , 10.7.2013. Pompen taudin osalta polveutumisen perusteella terve, molemmat vanhemmat todettu terveiksi. Lumoa ei siis tarvitse testata erikseen. Lumolla on 7 pentua , synnytys luonnollisesti , hyvä emä  .Lumon silmät edelleen terveet. Tarkastettu 26.4.2015. Lumon DM geenitesti tulos on normaali N/N. Lumolla ei ole ollut allergiaa tai iho oireita. Ollut terveenä tähän asti. Lumo on nyt 9v.

Jälkeläiset: Lumolla on 1 pentue v. 2014. Ei ole kivespuutoksia. Purennat ok, kolmella pennulla puuttuu joku välihammas. Muilla on ok. Yksi uros on todettu allergikoksi, jolla on useampi allergia ärsytys. Pärjää kuitenkin hyvin. Yhdellä pennulla todettiin myöhemmin lievä aortan ahtauma supravulvulaarinen stenoosi. Koira kuitenkin pärjää hyvin. Muuten pennut ovat olleet terveitä. Suku on jatkunut narttulinjan kautta.

Sisarukset: 3:lla sisaruksella on todettu lievää allergiaa vanhemmiten. Koirat ovat pärjänneet hyvin. Muuten ovat olleet terveitä. Suku on jatkunut myös uroslinjan kautta.