Villi-Joikhu Luojan Kiitos

Kuva: Tiina Koskinen 

Nimi: Vimma
Syntynyt: 02.10.2016
Sukupuoli: narttu
Väri: Parkki vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne: Vimma on sijoitusnarttuni , joka asuu samassa perheessä emänsä Sellan kanssa. Kaverina kaksi muutakin koiraa. Sopeutuminen meni hyvin. Vimma on reipas mutta silti rauhallinen pentu. Uusissa tilanteissa tekee hetken verran tilannearviota ennen kuin etenee uutta kohti. Ei ole arka. Vaikka tosiaan perheessä on mamma Sellan lisäksi ne muutkin koirat, ei seurustele pelkästään lajitoverien kanssa vaan hakeutuu aktiivisesti ja omatoimisesti ihmisten seuraan. Nukahtaa usein jonkun jalkoihin. Nopeaoppinen neiti. Virtaa riittää vaikka mihin ja uusiin harrasteisiin. Iloinen hännänviputtaja. Vimma asustaa siis Hämeenlinnassa. Hoksaavainen koira. Aikuisena Vimma on pehmeä luonteinen. Jännittää välillä uusia asioita tai paikkoja, mutta uteliaasti tutustuu sitten ja rentoutuu. Palautuminen on hyvää ja hyvin jännityksestä ns. kokoaa itsensä. Erittäin kiltti. Ei aiheuta laumassa koskaan mitään hämminkiä. Myös varovaiseksi voisi sanoa, ja jos mietitään miten koira käyttäytyy, niin Vimmalla on terve itsesuojeluvaisto, ei siis mene päätä pahkaa tilanteisiin. Hellyttävä neiti, joka on ollut kuin huoleton hulda kun mamma Sella hoitaa. Itsevarmuus on karttunut kun ikääkin on tullut. 
Harrastukset: Katsotaan tulevaisuudessa mitä harrasteita tulee. Luonteen puolesta ovat kaikki ovet auki. Temppukoulu. 

Saavutukset:  Katselmus Lieto 22.4.2017 sin. nauha ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Lieto 22.4.2017 Tuomari Henna Lähevirta ” Kaunis tumma parkki. Liikkuu hyvin. Kulmaukset ja purenta ok. Tänään aavistuksen verran varautunut. Esiintyy ja esitetään hyvin. ”

Katselmus Asikkala 5.5.2018 Nuoret nartut , Ei loppukehäsijoitusta. Tuomari Marjo Berg ” Kaunis nartun pää ja hyvä purenta. Kauniit mittasuhteet. Hieman luisu lantio. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä karvanlaatu. Hieman pidättyväinen mutta ei kuitenkaan arka luonne. Liikkuu tasapainoisesti ja ryhdikkäästi. hyvällä askelpituudella. ”

Terveys: Pompen ja DM taudin vapaa, polveutumisen perusteella , eikä siten testitarpeita ole. Emä on testattu pra-prcd testillä samoin kuin isäkin ja molemmat kun ovat terveitä niin Vimma on Pra-prcd terve polveutumisen perusteella. Ei siis testitarvetta. Kyynärät 0/0. Pra-IFT-122 geenitestattu ja on terve. Vimma on ollut terve koira.

Jälkeläiset : Vimmalla on yksi pentue v.2020 jossa on 8 pentua. Ei kivesvikaisia. Yhdellä pieni napatyrä, joka ei vaatinut toimenpiteitä. Hampaat ja purennat ok, yhdellä pennulla 2välihammasta puuttuu. Yhdellä pennulla alle 7vko tarkissa todettu lievä sydämen sivuääni, joka ns. puppy mur mur. Se on hävinnyt siltä pennulta ja sen sydän on ok. Pevisassa on tarkistettu nyt 6 pentua hyvin tuloksin. Yksi on C- lonkkainen muut A-B.

Sisarukset: Vimmalla on vain yksi veli , joka on pevisatarkastettu hyvin tuloksin, on ollut terve, mutta valitettavasti on kivesvikainen.