Villi-Joikhu Mailmanmatkaaja

Nimi: Poppy 
Syntynyt: 30.07.2010
Sukupuoli: narttu
Väri: Brindle
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Poppy on sijoitusnarttuni, joka asustaa Kirkkonummella perheensä kanssa. Koko pentue tuntui kansainväliseltä kun siskokin lähti Saksaan ja Poppyn perhe on Suomalais- Englantilainen. Poppy varmaan opiskeleekin myös englanninkieltä. Luonteeltaan hyvin sopeutuvainen ja reipas. Välillä vähän liiankin reipas tunkien nenänsä joka paikkaan. Paikallaan Poppyn on vaikea olla kun menoa riittää. Energinen , ei silti koheltava pentu. Vilkas. Ihmisiin tutustui reippaasti ja täällä ollessaan isot koirat olivat leikkikavereita. Uskoi jos joku aikuisista urahti että nyt pikkuinen riittää leikki. Itsevarman oloinen kuten emänsä Dixi on myös. Ei ollut lauman pomo ja sitä virkaa hoiti veli selkeästi. Osasi puolustaa itseään . ei ollut ns. tassun alla. Poppy nimen sai englantilaisesta kukasta. Poppysta on kehittynyt vilkas nuori leidi. Aina iloinen ja pirteä koira, joka on pärjännyt täällä sekä näyttelyreissuilla varsin hyvin. Laumassa tulee jokaisen kanssa toimeen ja jaksaisi leikkiä vaikka kuinka kauan eli virtaa riittää. Erittäin sopeutuvainen on edelleenkin ja sehän on hyvä asia. Kiltti, on vaikea kuvitella että Poppy sanoisi ns. rumasti kenellekään. Osaa todella hyvin koirien signaalit ja käyttää myös niitä viisaasti. 
Harrastukset:  

Saavutukset:  Lahti 1.5.2011 Jari Fors JUN.LK. H , Turku 14.8.2011 Göran Bodegård JUN.LK. H 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 19.3.2011 Tuomari Outi Pikkarainen ” 7-kuinen isohko narttu. Hyvä pää tyyppi ja ilme. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Mukava luonne. ” 

Virallinen näyttely Lahti 1.5.2011 Jari Fors” Riistanvärinen. Keskikokoa pienempi, Kevyt kuonoinen pää, hyvät korvat. Hieman pitkärunkoinen. Lanne köyryää. Eturaajojen kiinnitys löysähkö. Melko hyvä häntä ja turkki. Normaalit liikkeet ja luonne. ” Suhtautuminen tuomariin rodunomainen lähestyttäessä.  

Virallinen näyttely Turku 14.8.2011:” Feminiininen ja melko hyvä narttu. Ei kompakti, mutta kevyt luustoinen ja hiukan takakorkea. Matala hännän asento ja oikein hyvä askellus edestä. ” 

Terveys: 

Pevisassa 19.11.2011 kuvattiin kyynärät ja tulos 0/0. Silmät tarkastettu viimeksi 27.11.2013. Poppylla itsellään on pieni kosmeettinen napatyrä joka leikattiin samalla kun se ensimmäinen pentu jouduttiin leikkaamaan.   Poppy on geenitestattu pompen taudin osalta ja on terve.  Poppy on ollut elämänsä terve koira. Elämä kuitenkin loppui 6.6.21 ja ikää oli lähes 12v. aivan selkeä kuva minulla ei kuolin syystä ole , mutta käsitin ,että kasvain oli ollut kyseessä.

Jälkeläiset: Poppylla on 2 pentuetta v. 2013 ja v. 2014. Ensimmäisestä pentueesta on vain yksi uros joka kivesvikainen. Sillä todettiin myös Mastikatorinen Myosiitti (kuuluu immuunisairauksiin , joka kohdistuu purulihaksistoon aiheuttaen tulehduksen). Koira hoidettiin ja lääkittiin ajoissa ja se on siitä toipunut. Hampaat ok. Ei napatyrää. Toisessa pentueessa on 8 pentua , joilla 4:llä pieni napatyrä mutta ei ole kenelläkään vaatinut toimenpiteitä. Yhdeltä puuttuu välihammas, purennat ok. Ei kivesvikaisia. Pennut ovat olleet suht. terveitä, Yhdellä on ollut haimatulehdus josta on toipunut. Suku on jatkunut sekä uros ,että narttu linjassa.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä, suku on jatkunut myös sieltä uros ja narttu linjassa. Veli on kuollut syöpään.