Villi-Joikhu Mietteliäs Matriarkka

Nimi: Saga
Syntynyt: 17.10.2018
Sukupuoli: narttu
Väri: Riistaparkki 
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet 
Polvet: 0/0

Luonne: Saga on sijoitusnarttuni , joka asuu Espoossa. Saga on valloittava ja hellyttävä persoona, jolla on toisaalta herkkä puoli ja toisaalta reipas luonne. Tietää mitä tahtoo , ja ilmaisee sen. Ei hötkyile , mutta välillä hiukan epävarma joissain tilanteissa. . Pentulaumassa ei ollut pomo mutta piti puolensa jos niin tarvis oli. Ei kauhean äänekäs . Utelias ja energinen ja vilkas. Ihmisläheinen sylissä viihtyvä, mikäli ei harjata turkkia tms. Tottua pitää kuitenkin kaikkeen. Toivottavasti hänestä kehittyy mukava narttu, joka on hyvä suvunjatkaja. Muistuttaa mammaansa Lystiä. Nyt aikuisena Saga on kehittynyt ihanaksi persoonaksi. Hiukan pehmeä narttu, joka ei aiheuta mitään ongelmia laumassa kun on ollut täällä yökylässä. Leikkisä kaikkien kanssa. Uskoo hyvin kun jotain sanotaan. Sisällä rauhallinen. Ei kovin haukkuherkkä. Joissain asioissa on vähän epävarmuutta, mutta tutustuu kyllä heti uusiin juttuihin ja tottuu nopeasti uusiin asioihin. Läheisyyttä arvostava. Toimeentuleva kaikkien kanssa. 

Harrastukset: 

Saavutukset: 

Arvosteluita: 

Terveys: Pompen , Pra-prcd:n ja Dm:n osalta terve polveutumisen perusteella. Ei siis testaus tarvetta. IFT122-PRA terve polveutumisen perusteella. Kyynärät 0/0. Ei hammaspuutoksia. Saga on hiukan herkkävatsainen mutta ei omaa mitään allergiaa. Pärjää hyvin kunhan tiettyä kuivamuonaa ei sille anna. Silmät on tarkastettu uudestaan 26.11.21 terveet, polvet myös tarkastettu ok, sydän myös ok. Selkä kuvattu ja tulos priima LTV0 VA0 SP0.

Jälkeläiset: Sagalla on 1 pentue v. 2021, jossa on 5 pentua. Pentueesta on nyt pevisa tutkittu 4 koiraa ja hyvin tuloksin. Kaikilla purennat ja hampaat ok. Kivespuutoksia ei ollut. Ensimmäisestä pentueesta on yksi uros jatkanut sukua. Sagan toinen pentue on v. 2022, jossa on 4 pentua. Tästä pentueesta on pevisatutkittuja 3 koiraa, hyvin tuloksin. Kahdella on selkälausunto VA1. Yksi narttu on steriloitu. Tulevaisuudessa on sekin menossa pevisatarkkiin. Yksi uros on kivespuutoksinen. Hampaat ja purennat ok, paitsi yhdellä uroksella puuttuu 2 välihammasta purenta ok. Muilla siis ei puutoksia.

Sisarukset: Sisaruksia on 5 ja ovat olleet terveinä , hiukan joillain on myös herkkävatsaisuutta. Kivesvikaa ei ole ja hampaat heillä ok. Yksi narttu on steriloitu. Yhdellä siskolla todettiin Addisonin tauti 4 vuotiaana. Lääkityksellä pärjää hyvin. Kaksi veljeä on jatkanut sukua.