Villi-Joikhu Mimmi Matkalla Maineeseen

Kuva: Laura Kuusinen

Nimi: Johka
Syntynyt: 22.05.2016
Sukupuoli: narttu
Väri: Riistaparkki
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne: Johka asuu perheensä kanssa Vihdissä. Erittäin reipas ja vilkas pentu. Syliin tuleva, ihmisläheinen, ei pelokas ei edes mitenkään epävarma koira. Eli luonne on kultaa ja paikallaan. Ei ollut ainakaan pentulaumassa kovin haukkuvainen, mitä on sitten aikuisena jää nähtäväksi. Utelias, tutkija. Leikkisä aina valmis toimintaan. Nopea oppinen ja ripeä pentu. Ei pomo tyyppi vaan sopuisa koiruli. Toimeen tuleva kaikkien kanssa. Katsotaan mitä hänestä aikuisena kasvaa. Aikuiseksi kasvaneena Johka on hyvin kypsä narttu, edelleen tulee loistavasti toimeen kaikkien kanssa ja ei voi ymmärtää jos joku sattuu murahtelemaan hänelle. Erittäin sopeutuvainen koira. Aikuisena Johka on kiltti ja luonne on edelleen kultaa. Ihmisläheinen joka tykkää olla kainalossa rapsuteltavana. Ei kovin äänekäs ole. Tykkää kepeistä ja sitten vauhtia riittääkin. Laumassa todella ihanne koira. 
Harrastukset: Lisäilläänpä sitten tulevaisuudessa mitä harrasteita tulee. Luonteen puolesta ovat kaikki ovet auki. Harrastaa perheen kanssa vaellusretkiä ja muuta retkipuuhaa. Ei aktiivilajeja. 

Saavutukset:  

Arvosteluita:  

Terveys: Pompen taudin vapaa, isä ja emä on polveutumisen perusteella tervegeeninen. DM terve polveutumisen perusteella kun molemmat vanhemmat ovat DM testattuja ja ovat tervegeenisiä. Mitään testitarvetta ei siis ole. Kyynärät tutkittu 0/0. Pra-prcd testattu ja on terve geeninen. Pra-IFT-122 geenitestattu ja on terve. Johka on elänyt edelleenkin terveenä koirana.

Jälkeläiset: Johkalla on 2 pentuetta v. 2018 ja 2019. Ensimmäisessä pentueessa on 7 pentua. Sukua on jatkanut siitä 2 pentueen verran narttu. Pentue on ollut terve , ei ole kivespuutoksia , eikä hammaspuutoksiakaan. Ovat myös melkein kaikki käyneet pevisassa ja hyvin tuloksin. Yhdellä on todettu selässä VA1 LTV4. Toisessa pentueessa on 8 pentua joista yksi uros on jatkanut sukua. Pennut ovat olleet terveitä , kivespuutoksia ei ole ja hammaspuutoksia tässä on 5:llä joilta puuttuu jokin pieni välihammas , purennat ovat ok.

Sisarukset: Ovat eläneet terveinä kuten Johkakin. Veli on jatkanut sukua kennelissäni.