Villi-Joikhu Myrskyn Räväkkä Ropina

Nimi: Usva
Syntynyt: 22.2.2020
Sukupuoli: narttu
Väri: Parkkidomino
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: 1/1 tutkittu uudestaan tulos 0/0 24.3.23 0/0 tulos elinikäinen polvet todettu terveeksi.

Luonne: Usva on sijoitusnarttuni , joka asuu Keravalla. Usva viihtyy sylissä hellittävänä ja myös on energiapakkaus. Vauhtia riittää. Pentulaumassa ei ollut äänekäs koira. Reipas pelkäämätön luonne. Ei myöskään pentulaumassa päällepäsmäri vaikka toki puolensa piti. Nopea oppinen. Vähän fakiiri luonne kiipeili ja vikkelä. Veikeä pentu jolla on älliä. Jotenkin muistuttaa emäänsä. Asuu taajamassa hälinän keskellä ja lapsiperheessä, joten tottuu kaikenlaiseen menoon. Hampaankäyttäjä rakastaa repimistä varsinkin sukat ja housunlahkeet ovat kiintoisa kohde. Ottaa helposti kontaktia ihmisiin ja katsoo ensin vieraiden suhteen uutta tuttavaa ja sitten tutustuu. Katsotaan mitä hänestä kasvaa ja toivottavasti hyvä koiruus , joka voi sukuansa jatkaa. Nyt aikuisena Usvaa vähän jännittää uudet tilanteet, mutta ei kuitenkaan pelkuri ole vaan sitten tutustuu kyllä hetken päästä asiaan. Tarkastelee ensin ,eikä syöksy suinpäin tutustumaan. Nopeasti kuitenkin uteliaisuus voittaa. Ehkäpä hiukan varovainen luonne. Kiltti koiruus. Välillä keksii metkuja , tavarat kiinnostaa joita sitten ottaa tilaisuuden tullen. Tämä on murkkuiän juttuja , jotka yleensä tasoittuvat iän myötä. Usva on kasvaessaan reipastunut on hiukan varovainen mutta kehittynyt kyllä edukseen.


Harrastukset: 

Saavutukset: 

Arvosteluita: Katselmus Helsinki Tuomarinkartano 11.9.22. Avo nartut. Tuomari: Anu Ylimaa. ” 2,5 vuotias vaalean parkin värinen narttu. Tänään hieman ujostelee. Etuosassa vähän liikkeen löysyyttä, takaosa liikkuu nätisti. Nätit takakulmaukset. Tänään ei halua antaa käsitellä. Nätti selkälinja.”

Terveys: Pompen , Pra-prcd:n osalta terve polveutumisen perusteella. DM testattu on kantaja. Usvalle siis aikanaan etsitään sulho, joka on normigeeniseksi testattu. Tutkittu myös selkää ja tulos ok, LTV 0 ja VA 0. Selkä siis normaali. Kyynärät 0/0. Sydän ok. Nuo polvet jotka olivat juuri ja juuri 1/1. Ne voivat tulokseltaan muuttua, sillä aivan selkeä asia ei ollut. Polvet eivät lumpsahdelleet pois paikaltaan ylä ja ala osasta vaan hiukan löysät keskeltä. Tämä voi myös olla korjaantuva asia. Polvet katsotaan ensivuonna uudestaan ja selviää sitten onko muutosta asiaan tullut. Hammaspuutoksia ei ole. IFT122-PRA terve polveutumisen perusteella. Usvan polvet katsottiin uudestaan 11.2.22 ja tulos oli nollat eli 0/0. Nyt sulhojuttuja voidaan miettiä. Polvet katsotaan vielä kerran uudestaan kun on täyttänyt 3v. Polvet katsottiin vielä kerran 24.3.23 ja tulos 0/0. Myös samalla silmät tarkatettiin terveiksi.

Jälkeläiset: Ei vielä ole.

Sisarukset: Sisaruksia on 6 jotka ovat olleet terveitä. Hampaat ok ja kivespuutoksia ei ole. Pentueesta on pevisa tutkittuja 7:tä nyt 5. Hyvin tuloksin. Yhdellä sisaruksella on lievä PHTVL/PHPV aste 1.