Villi-Joikhu Nappisuoritus

Kuva: Marika Kuusela

Nimi: Salla
Syntynyt: 28.08.2015
Sukupuoli: narttu
Väri:Riistanvärinen vaal. merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat:A/A
Silmät:Terveet
Polvet:Terveet

Luonne: Salla asuu Kirkkonummella toisen kasvattini kanssa, toimeentuleva, läheisyyttä ja kontaktia hakeva koira. Perässä töpsyttäjä. Laumassa oli toisen narttupennun kanssa johtaja parivaljakko, mutta luovi, ei osallistunut kähinöihin ei ole komentaja. Leppoisa luonne, mutta vilkas ja tekeväinen. Iloinen pentu joka osasi olla välillä hiukan ujo mutta reipas ja naurava. Perheen toinen koira on entinen sij.narttuni ja on kaveri koira ja harrastuskoira joten varmasti Sallakin pääsee harrasteisiin mukaan. Nopeasti palautuva jos jotain säikähtää tosin ei ollut kovinkaan monta kertaa säikky mitenkään vaan terveen utelias . Keskivertohaukkuja. Ei hiljainen mutta ei kovin haukkuvakaan. Tulevaisuus näyttää mitä hänestä kehittyy ja kasvaa. Sosiaalinen todella. Sylihyssykkä. Osaa ottaa rennosti elämän menon. 


Harrastukset: Lisäilläänpä sitten tulevaisuudessa mitä harrasteita tulee. Luonteen puolesta ovat kaikki ovet auki. Agility , omaksi huviksi. 

Saavutukset:  Katselmus Lieto Tuomari Petra Soisalo sin. ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Lieto 22.3.2017 Tuomari Petra Soisalo ” Vuosi 8kk. Siro ja kompaktin kokoinen narttu. Hyvin kulmautunut takaa. Edestä saisi kulmautua paremmin. Hyvä selkälinja. Kaunisilmeinen pää jossa somat kookkaat korvat. Hyvä sivuliike. Miellyttävä luonne ja esitetään hyvin. ”

Terveys: Pompen taudin vapaa, isä on terveeksi testattu ja emä on polveutumisen perusteella tervegeeninen. DM testataan kun isä on kantaja ja emä on normigeeninen, joten kantajuus on mahdollista. Voidaan siis yhdistää normigeeniseksi testattuun jos niin sattuu olemaan. DM testi tulos on kantaja. Voidaan yhdistää normigeeniseksi testattuun. Kantaja kantaa virhegeeniä mutta ei itse sairastu. Kyynärät 0/0. Pra-prcd testattu ja on terve. Salla on ollut terve koira. IFT122-PRA testattu ja on terve.

Jälkeläiset: Sallalla on 1 pentue v. 2017 jossa on 6 pentua. Pennut ovat olleet terveitä. Yhdellä oli silmätulehdus kierre nuoruudessa , joka kuului siis siihen gategoriaan että se ilmenee nuoruudessa ja menee sitten ohitse. Näin on käynytkin. Pentueesta sukua on jatkanut narttu kahden pentueen verran.

Sisarukset: Yksi veli on kivesvikainen , hammaspuutoksia ei ole. Yhdellä siskolla on n. 2-3vuotiaana todettu epilepsia , johon on lääkitys ja koira pärjää hyvin sen turvin, sillä koiralla on myös todettu IBD-krooninen suolistosairaus. Sairaus kuuluu immuunisairauksiin. Myös epilepsia paheni iän myötä ja koira lopetettiin näiden syiden vuoksi 6 vuotiaana. Muilla ei ole todettu mitään. Sisaruksista on sukua jatkanut uros jolla on 2 pentuetta. Siellä ei ainakaan toistaiseksi ole ilmennyt mitään. Sisaruksissa siskon epilepsia on ainut.