Villi-Joikhu Oikeasti Osattu

Nimi: Sella 
Syntynyt: 06.08.2014
Sukupuoli: narttu
Väri: Riistanvärinen valk.merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Sella on sijoitusnarttuni , joka muutti Hattulaan. Luonnetta Sellasta löytyy vaikka muille jakaa. On lauman pomo tyyppi. Vilkas , kekseliäs, touhukas, aika itsenäinen tyyppi. Itsevarma toimissaan, no ainakin laumassa. Ei kuitenkaan lauman mikään kiusanhenki. Uskoo kun sanotaan, mutta tarvitsee rajat ja ohjauksen. Vekkuli , veikeä, asiaa riittää ainakin kun jotain haluaa ja leikin tuoksinassa. Sylikoira toisaalta. Pusuttaja. Itsepäisyyttä löytyy , jos joku ei ihan miellytä, mutta liittyy neidin itsenäisyyteen. Tulee luokse kun huudellaan. Ei niin itsenäinen että lähtisi omille teilleen. Fiksu, ja vilmaattinen. Reipas, eikä mikään näytä kauheasti hätkäyttävän. Tutkii mielellään asioita. Katsotaan mitä neidistä kehittyy kun kasvaa aikuiseksi. Sella tykkää myös hyppiä. Ottaa innoissaan loikkia niin eteenpäin kuin suoraan ylöspäinkin. Hauska koira kertakaikkiaan. Energinen tekeväinen ja fiksu, harrastuskoira sopii moneen lajiin joita harrastaakin . Hyvin käyttäytyvä. Sella on aloittanut paimennus harrastuksen ja osoittaakin sitä viettiä. Energiaa riittää eri harrasteisiin ja oppii asioita helposti. Välillä lukee kirjoja kirjahyllystä aika ns. kovakouraisesti joka onkin ainoa ei niin toivottu juttu. 
Harrastukset: Koirakouluun meno.  Paimennus lampailla, jälkiharjoittelu. Pk-jälki ja Pk-viesti tavoitteena kokeisiin osallistuminen. Toko tietysti kuuluu peruskuvioihin. 

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 Narttu pennut, ei loppukehäsijoitusta. 

Katselmus Lieto 23.4.2017 sin. nauha mutta ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 Tuomari Tytti Salonen ” Purenta ok, Kulmaukset ok. Pitkä runko. Antaa hetkittäin takakorkean vaikutelman. Turkki vielä hieman pehmeä. Avoin sosiaalinen luonne. “

Katselmus Joensuu 23.4.2016 Tuomari Noora Törnqvist ” Kaunis kookas nuori narttu. Kulmaukset ok edessä ja takana. Hyvä turkki. Kaunis pää ja ilme. Liikkuu hyvin. Voisi olla hieman hoikempi. Hauska iloinen luonne.” Ei loppukehäsijoitusta. 

Katselmus Lieto 23.4.2017 Tuomari Janika Wiksten ” Isohko hyvässä kunnossa esitetty narttu. Hyvä pää mutta aavistuksen vaaleat silmät. Purenta ok. Ok kaula ja ylälinja. Pitkä lanneosa. Ok kulmaukset. Liikkuu pitkällä sivuaskeleella. löysästi edestä. Ok turkki. Hyvä luonne. ” 

Terveys:  Pompen kantajuutta ei ole , kun emä on polveutumisen perusteella terve ja isä on geenitestattu terveeksi. Testitarvetta näin ei Sellalla ole.  Polveutumisen perusteella DM terve. Sekä isä että emä ovat molemmat testattu normigeeniseksi. Joten Sellalla ei ole tarve DM testiin. Kyynärät tulos 0/0. Ei hammaspuutoksia. Yhdet jälkeläiset v. 2016. Tulevaisuudessa suunnitteilla toiset pennut. Erittäin hyvä emä ja myös kun omia pentuja ei ollut montaa vain kaksi niin otti yhden avuntarvitsija pennut hoitoonsa muitta mutkitta. Pra-prcd testi otettu ja on terve.

TAKAISIN