Villi-Joikhu Oiva-Otus

Kuva: Katri Kotoaro

Nimi: Inez 
Syntynyt: 07.03.2008
Sukupuoli: narttu
Väri:Parkki, vaalein,merkein
Koko: Pieni kokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Inez on reipas pentu ja laumassa ei tosiaankaan jäänyt mitenkään toisten jalkoihin, jos joku muu pentu pörisi sille niin Inez pörisi takaisin ja osoitti, että olen lauman täysivaltainen jäsen. Vilkas ja peloton pikkukoira. Lola mamman kanssa yhteiselo sujui kuin eivät olisi erossa olleetkaan ja mamma Lolaa on kiva kiusata. Jääräpäisyyttä löytyy ainakin kotitarpeiksi, Lola saa nimittäin komentaa jälkeläistään useamman kerran kunnes menee perille. Fiksu ja tosi nopea oppinen. Sisäsiisteys hyvin heti hallinnassa asiat tulee paperille ja paljolti ulos. Täälläkin meni sisarustensa kanssa aina nurmikolle tai hiekalle asioille eikä pihan edustaan tullut yhtään pissoja tai kakkoja.  Inez on avoin luonteeltaan ja luottavainen. Omaa itsevarmuutta pienestä pitäen.  Potentiaalia voisi löytyä neidistä melkein mihin vain. Aika näyttää mitä neidistä kasvaa ja kehittyy. Tulee kaikkien kanssa toimeen ja sopeutui myös laumaan joka oli vieras muitta mutkitta. Erittäin oppivainen ja helppo kouluttaa. Ottaa helposti kontaktia. 

Harrastukset: Agility 

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 28.3.2009 Jun.luokka sij.3 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 28.3.09 Tuomari Piritta Hynninen :” Erinomainen tyyppi. Hyvä luusto. Saisi olla aavistuksen pidempi. Tasapainoisesti kulmautunut. Erittäin kaunis pää ja ilme saisi olla aavistuksen feminiinisempi. Miellyttävä luonne. Esiintyy ja esitetään hyvin. ” 

 Mäntyharju virallinen näyttely 8.8.09 Tuomari Esko Salkonen: ” Keskikokoinen, hyvät mittasuhteet, hyvänmuotoinen pää, ruskeat silmät, hyvät korvat, jäntevä keskimittainen runko, hyvät raajat, tuuhea häntä kantaa avonaisena, parkinruskea sameahko turkki, normaalit liikkeet , luonne varautunut , erittäin hyvä alku.” JUN.LK.EH/3 sekä OSALLISTUMINEN KASVATTAJALUOKKAAN. (luonteesta maininnan sai kun pelästyi mittakeppiä ja ei antanut mitata itseään ja perääntyi.)

Terveys: Kyynärät tutkittu Kesäkuussa /09 ja tulos 0/0. Silmät tarkastettu viimeksi 29.6.2009 ja olivat terveet. Inez on ollut terve koko tähän astisen elämänsä nyt 6 vuotta. Inez eli elämänsä terveenä, mutta sitten iski äkillinen sairaus joka todettiin ruokatorvenlaajentumaksi kun sen ympärillä olevat lihakset eivät oikein toimineet. Parannusta siihen ei ole ja laajentuma oli vakava isoine oireistoineen. Mitään ei ollut tehtävissä. Niin Inez pääsi ikiuneen 23.8.2018. Ikää oli 10 vuotta ja 5kk. 

Jälkeläiset : Inezillä on 1 pentue v. 2010. Yksi uros on kivesvikainen, ei hammaspuutoksia. Yhdellä jälkeläisellä on todettu Addisonintauti 10vuotiaana. Voi lääkityksellä hyvin edelleenkin. Yksi lopetettu peräsuolen tyrän vuoksi ja myös hampaista oli levinnyt kova tulehdus. Yksi osallistunut laajaan allergia tutkimukseen ja todettiin täysin vapaaksi allergioista. Suku on myös jatkunut nartun ja uroksen osalta.

Sisarukset: Ei ole sairauksia tiedossa.