Villi-Joikhu Omenankukka

Nimi: Lada
Syntynyt: 27.7.2017
Sukupuoli: narttu
Väri: Soopeli
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne: Lada on sijoitus narttuni , joka asuu toisen kasvattini entisen sijoitusnarttuni kanssa samassa perheessä Espoossa. On sopeutunut hyvin, niin kissat kuin koirakin on kavereita. Lada oli pentulaumassa joukon fiksu leidi, muut olivat poikia, Lada piti veljensä kurissa. Eloisa , riekkuvainen ja nopea. Perässä pysymistä on. Luonnetta myös löytyy, veikeää sellaista. Sosiaalinen ja syliin haleja rakastava tyttö. Touhukas ja fiksu. Esim .kun veljensä astuivat suoraan vesikuppiin , hyppäsi Lada siitä yli kastelematta itseään. Reipas luonteinen, jos jotain pelästyy niin palautuu hyvin nopeasti. Ulkona tutkii asioita ja tietää että kiviä ei saa ottaa suuhun,sinne se kuitenkin eksyy ja sitten ähäkutti etpä saa kiinni. Vikkelä. Pentulaumassa ei toiminut pomon lailla vaan luovi asiat mieleisekseen. Lada on edelleen ihanan luonteinen. Sopeutuvainen , iloinen ja vikkelä. Juoksee todella nopeasti ja kurvailee innoissaan pihalla aina kun tulee tänne luokseni. 

Harrastukset: 

Saavutukset: Katselmus Asikkala 5.5.2018 Jun.narttujen 5. 

Arvosteluita: Katselmus Asikkala 5.5.2018 Juniori nartut Loppukehä sij. 5. Tuomari Eeva Kähönen ” 9kk ikäinen soopeli , soma narttu. Hyvä turkki ja häntä. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin. Pehmokettumainen ovela ilme. Söpöt vähän pehmeät korvat. Ystävällinen, miellyttävä luonne. Esiintyy hyvin. Purenta ok. ”

Terveys: Pompen taudin osalta terve polveutumisen perusteella eli ei testitarvetta. DM- testattu ja on terve. Pra-prcd testattu ja on terve. Pra-IFT-122 geenitestattu ja on terve. Kyynärät 0/0. Ladan silmät tarkastettiin uudestaan 8.10.20 ja olivat terveet. Lada on ollut terve koira.

Jälkeläiset: Ladalla on 2 pentuetta v. 2019 ja 2021. Ensimmäisessä pentueessa on 5 pentua joista 4 urosta. Näistä valitettavasti on kolmella kivespuutos. Hampaat ovat ok. Samoin purennat. Yksi uros on kastroitu kivespuutoksen vuoksi. Yhdellä aivan pieni kosmeettinen napatyrä , joka ei ole vaatinut toimenpidettä. Toisesta pentueesta ei vielä voi sanoa mitään kun ovat vasta pentuja. Ensimmäisestä pentueesta yksi narttu on jatkanut sukua. Toinen pentue v. 21 syntynyt, jossa on 6 pentua 3n ja 3u. Koko tämä pentue on pevisa tutkittu. Yhdellä on todettu jo 6kk iässä toisessa kyynärpäässä kasvuhäiriö, joka operoitu Toipui ok, ja voi nyt hyvin. Yksi uros on kivesvikainen. Kahdella pennulla todettiin toisessa silmässä aivan pieni lievä kaihi. Hampaat ovat kaikilla ok, purennat samoin. Muuten pevisatulokset kaikilla ok.

Sisarukset: Sisaruksia on 6. Hampaat ovat ok samoin purennat, kivesvikaisia ei ole. Pevisassa on tarkastettu 4 sisarusta hyvin tuloksin. Yksi veli on jatkanut sukua kahden pentueen verran. Sisarukset ovat olleet terveitä.