Villi-Joikhu Päivänsäde

Nimi: Ronja 
Syntynyt: 18.9.2011
Sukupuoli: narttu
Väri:Parkki vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: B/B
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Ronja on sijoitus narttuni , joka muutti mamma Pepin kaveriksi. Ronja on reipas, mutta kuitenkin pehmeämpi kuin mammansa Peppi. Vilkas ja tekeväinen, muttei ollut laumassa päällepäsmäri eikä komentaja vaan soljui pentulauman jatkona muitten mukana. Pentueen pienin narttu. Tälläkertaa halusin Peppiä pienemmän nartun mutta Ronja ei ole mikään hontelokinttu vaan sopusuhtainen niin rakenteeltaan ja myös luonteeltaan. Täydentää varmasti Pepin topakkaa luonnetta ollessaan itse periksiantava pentu. Osaa silti pitää puolensa eikä jäänyt toisten jalkoihin. Ei rynninyt etunenässä keksimässä koiruuksia. Hellyttävä , hiukan joissain tilanteissa ujokin, muttei pelkuri kuten ei kukaan sisaruksista. Syliin silloin kun sattui itse huvittamaan ei tunkija. Jääräpäisyyttä löytyy omaksi tarpeeksi. Kontaktinhakuinen ja helppo opettaa vaikka mitä. Resurssia tytöstä löytyy. 
Harrastukset: Kotikoiruus. 

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 2013, ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Tarja Lackman ” Keskikokoinen, mittasuhteiltaan hyvä. Toivoisin hieman parempia kulmauksia. Kaunisilmeinen pää, toivoisin vankempaa leukaa. Lyhyehkö lanne. Hyvä sivuliike, takaa hieman ahdas. Purenta ok. Luonne hyvä. ” 

Terveys: Pevisassa tutkittiin myös kyynärät ja tulos 0/0. Ronja on geenitestattu Pompen taudin osalta ja on kantaja. Voidaan yhdistää terveeksi testattuun urokseen. Pennut OI-kantajan kanssa ja pennut ok, joten Ronja ei ole OI-kantaja. Ronjalla synnytyksessä vähän laiskat poltot , ei totaalista polttoheikkoutta, mutta toisia jälkeläisiä ei tästä syystä suunnitella. Osa pennuista syntyi luonnollisesti , mutta kun poltot hiipui , oli loput leikattava. Ronja on ollut terve.

Jälkeläiset: Ronjalla on 1 pentue v. 2014. Pentueen isä on todettu OI-kantaja , mutta tässä pentueessa ei mitään ilmennyt , joten Ronja sen mukaan ei ole OI-kantaja. Kivespuutoksia ei ole , eikä hammaspuutoksiakaan. Osa pennuista on Pompen kantajia kuten mammansakin. Suku on jatkunut narttulinjan kautta.

Sisarukset: Ovat terveitä. Yksi on kastroitu, ja samalla koiralla on todettu HC -kaihi. Yhdellä siskolla oli ohimeneviä iho-oireita.