Villi-Joikhu Parhaat Parrasvalot

Nimi: Mila
Syntynyt: 31.3.2018
Sukupuoli: narttu
Väri: Parkki vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/B
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet 0/0

Luonne: Mila on sijoitusnarttuni , joka asustelee Helsingissä lapsiperheessä. Siis vilkkaan elämän keskellä. Mila on reipas, valpas ja energinen, erittäin ihmisläheinen, hampaankäyttäjä, omaa tahtoakin löytyy. Mutta myös hellä pusuttelija, rakastava, oppiva, fiksu, riekkuja omalla tavallaan. Valloittava persoona. Sylissä viihtyvä. Toimeentuleva ja puolensa pitävä. Äänekäs sopivassa määrin. Ymmärtää hyvin koirien kielen. Osaa myös rauhoittua. Ehkä pentujoukossa etunenässä mitä tehdään mutta ei omannut mitään dominantti piirteitä. Tiennäyttäjä. Mila on aikuiseksi kasvaessaan kehittynyt ja on ihana luonne. Joitain uusia juttuja ensin jännittää mutta ei kauan sitten mennään. Palautuminen on nopeaa. Nuo edellämainitut piirteet pitää paikkansa. Vilkas. Iloinen koira. Mila on nyt 2v ja ei ole pelkuri , mutta epävarmuutta joissain tilanteissa on, jännittää. Esim. ei mene joidenkin ihmisten lähelle käy haistamassa mutta joskus tuntee olonsa epävarmaksi ja väistää sitten. Kysymys ei ole pelosta vaan epävarmuudesta , joka harjoittelulla petraantuu. Täällä ollessaan tuli hyvin toimeen , vaikka siis ei vieraille olekaan sylikoiruus. On todella ihanan kiltti. Epävarmuus ei ilmene mitenkään huonolla tavalla. Tarvitsee siis sulhokseen itsevarman uroksen. Mila on hyvä emä. On kehittynyt ja epävarmuutta ei juurikaan ilmene.
Harrastukset: Tykkää pelata jalkapalloa. On keksinyt harrasteen ihan itse. 

Saavutukset: 

Arvosteluita: 

Terveys: Pompen, Pra-prcd, ja dm:n osalta terve polveutumisen perusteella. Ei testitarvetta. Kyynärät tutkittu terveet 0/0. Hampaat ok ei puutoksia. Silmät tarkastettu uudestaan 26.3.21 ovat terveet. Pra-IFT-122 geenitestattu ja on terve. Mila on ollut terve ,eikä mitään lääkärikäyntejä ole käynyt.

Jälkeläiset: Milalla on 2 pentuetta v. 2020 ja 2021 ensimmäisessä 4 pentua ja toisessa 5 pentua. Pennut ovat olleet terveitä ja yhdellä tuosta ensimmäisestä pentueesta puuttuu kaksi välihammasta muilla on ok. Purennat ok ja kivesvikaisuutta ei ole. Ensimmäinen pentue on kokonaan pevisa tarkastettu hyvin tuloksin. Toisesta pentueesta on pevisa tarkastettu nyt 1 koira hyvin tuloksin.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä. Yhdellä pevisassa selkälausunto VA1 LTV4.Ei kivesvikaisia ja hampaat ok. 7:tä pennusta on pevisa tutkittu 5 koiraa. Yksi sisar on jatkanut sukua.