Villi-Joikhu Pohtiva Piika

Nimi: Iidu 
Syntynyt: 02.02.2014
Sukupuoli: narttu
Väri: Parkkidomino
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: 0/0

Luonne:  Iidu on sijoitusnarttuni , joka asuu Espoossa. Olisi ollut elämäni koira, mutta koiranpaikkaa ei juuri silloin ollut , joten Iidu meni sijoitukseen omaan ihanaan perheeseen. Iidu on siis niin ihana. Heti kun se syntyi , tiesin että se on tämä , ja niin ei käy ihan joka päivä. Tässä on Iidun emännän omin sanoin neidin luonnekuvausta: Perusluonteeltaan rauhallinen, nimensä mukainen Pohtiva Piika , harkitsevainen, Ei sähellä, ei hötkyile vaan toimii rauhallisesti ilman ylimääräisiä liikkeitä tai showta. Neiti on nöyrä. olematta kuitenkaan aloitekyvytön tai arka ja Iidu hakeutuu aktiivisesti kontaktiin ja tekee sen tyyliin ”tässä olen lähelläsi.” Iidu on reipas ja rohkea. Uusiin ihmisiin ja tilanteisiin ottaa rohkeasti kontaktia, suhtautuu avoimesti ja iloisesti , aristelematta. Perheen lapsi, -koira ja kissalaumassa on löytänyt paikkansa samantien. Välillä yrittää paimentaa kissoja. Iidu lukee hienosti niin ihmisten kuin koirienkin kieltä ja osaa olla iloinen itsensä tyrkyttämättä seuraansa mutta ei vetäydy myöskään erilleen. Iidu selvästi nauttii ihmisten seurasta ja ihmisen kanssa työskentelystä ja on loistava pohja elinikäiselle yhteistyölle. Iidu on ihastuttava ystävä. Jarna on sanonutkin ,että Iidussa on kaikki ainekset olla se elämän koira, sillä pienessä pennussa yhdistyy vanhan koiran viisaus ja nuoren koiran pirskahteleva elämänilo. Tämä pitää paikkansa sen Iidu osoitti myös pentulaumassa ollessaankin. Kasvattajalle tämä on iloinen onnellinen sanoma. Toivottavasti neidistä kehittyy myös jatkossa sellainen että jälkeläisiä on joskus tulossa.  Todellinen lapsiperheen koira. Iidulla on ollut yksi pentue ja ihana emä koira. Iidu on siellä missä ihminenkin. Vilkas fakiiri , joka keksii konstit tulla aidoista yli tai ujuttautua pienistä raoista, jos niin haluaa. Iidu on iloinen ja aina kaikkien kanssa toimeen tuleva, kaikkien kaveri. 
Harrastukset:  Kaikkea kotielämää ,  

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 jun. nartut sin nauha, ei loppukehäsijoitusta. 

Katselmus Lieto 23.4.2017 jatkoon ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 25.4.2015 Tuomari Henni Siniketo ” Purenta ok. Reilun vuoden ikäinen hyvän tyyppinen parkkidomino neito. Erittäin kaunis turkki, sievä pää. Voimakkaasti kulmautunut takaa, aavistuksen takakorkea vaikutelma. Liikkuu kauniisti, joskin liian löysästi vielä. Luonne ok. ” 

Katselmus Lieto 23.4.2017 Tuomari Janika Wiksten ” Sievän värinen narttu jolla hyvä pää ja ilme. Purenta ok. Esitetään hieman massavassa kunnossa. Hyvä kaula ja ylälinja. Saisi kulmautua takaa paremmin. Liikkuu hyvin sivulta, takaa ahtaasti. Aavistuksen pehmeälaatuinen , ok turkki. Mukava luonne. ”

Terveys: Pompentaudin osalta polveutumisen nojalla terve eikä testitarvetta ole. Kyynärät tutkittu 8.4.15 tulos 0/0. DM geenitestitulos on tervegeeninen eli N/N.Iidulla on yhdet jälkeläiset v. 2016. Hyvä emä. Synnytys meni hyvin. Katsotaan ensin kuitenkin uudestaan silmät. Iidun silmät tarkastettiin uudestaan 15.3.17 ja todettiin terveiksi. Iidu on ollut terve koira.

Jälkeläiset: Iidulla on 2 pentuetta v. 2016 ja 2017. Ensimmäisen pentueen pennut ovat olleet terveitä eikä mitään sairauksia ole todettu. Suku on jatkunut niin uros kuin narttulinjan kautta. Toisen pentueen pennut ovat samoin olleet terveitä. Kummassakaan ei ole kivespuutoksia eikä hammaspuutoksia. Toisen pentueen osalta suku on jatkunut narttulinjan kautta.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä. Napatyrää oli parilla, mutta ei ole vaatinut toimenpiteitä sen suhteen. Yhdellä haimatulehdus josta on toipunut. Sisaruksissa suku on jatkunut uroslinjassa.