Villi-Joikhu Rakkaudenkaipuu

Kuva:Joanna Boman

Nimi: Bee 
Syntynyt: 12.10.2008
Sukupuoli: narttu
Väri:Musta, valkoisin,merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: B/B
Silmät: Terveet 
Polvet: Terveet

Luonne:  Sijoitusnarttuni , joka asuu Kirkkonummella. Täällä pentuaikana ei ollut mikään pomotyyppi vaan tuli hyvin laumassa toimeen. Pehmeä , ehkä hiukan ujo. mutta reipas silti ja luottavainen pentu joka viihtyi rapsutettavana ja sylissä. Utelias eikä pelännyt sen suuremmin uusia asioita tai ääniä. Vilkas. Luonteessa myös tiettyä rauhallisuutta. Mieleeni tuli vanha leidi Doora tai poikansa Fedja pienenä. Fedja onkin Been isoisä, jonka sivu löytyy sukutauluista. Ilme Dooramainen. Autoilu sujuu mutkitta ja samoin tutustuminen hevosiin ja tallin elämään. Laumassa periksi antava joka ei mitään riitaa haastellut vain antoi mielummin periksi mutta piti silti puolensa. Been emäntä kuvailee sanoilla rohkea ja luottavainen. Melko rauhallinen no paitsi pentuhepulissa. Kuuntelee hyvin. Sylivauva ja hiukan hienohelma, ei ainakaan vielä ole pentu joka tykkäisi rypeä kaikenlaisissa lätäköissä ja kurapaikoissa katsoo miten pääsisi kiertämään tassujaan kastelematta. 
Harrastukset:  

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 28.3.2009 pentu luokka sij.2 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 28.3.09 Tuomari Heljä Manninen :” Hyvä pää ja ilme. Hyvin kulmautunut. Liikkuu erittäin tehokkaasti.”  

Mäntyharju 8.8.09 virallinen näyttely Tuomari Esko Salkonen:” Keskikokoa vähän suurempi, hyvät mittasuhteet, kevyt kalloinen pää, tummat silmät, hyvä kaula, vankka runko saisi olla lyhyempi, hyvät raajat, tuuhea häntä, musta harmain merkein, hyvä luonne ja liikunta, runko vaikuttaa palkintosijaan. ” JUN.LK.H 

Katselmus Koli 18.4.2010 Tuomari Janika Wiksten ” Isohko narttu, jolla hyvä runko. Kerii edestä. Hyvä pää. Vilkas luonne. Aavistuksen luisu lantio. Turkki saisi olla kattavampi. ” 

Mäntsälä näyttely 17.7.2010 Tuomari Sean Knight : ” Erittäin hyvä. Kapea pää. Hieman suorat etukulmaukset. Liikkuu ahtaasti takaa. Tarvitsee kehätottumusta. ” NUO.LK. EH  

Terveys: Kyynärät kuvattu tulos: 0/0 Silmät tutkittu viimeksi 19.4.2010 terveet. Bee on ollut terve tähän asti, Yhdet jälkeläiset ja ovat olleet terveitä paitsi lonkkatulokset ovat olleet jostain syystä huonoja, 8 pentua joista tutkittu 7 ja kauttaaltaan on lonkkatulokset olleet C tai D yhtä lukuunottamatta. Kivesvikaa ei ole ilmennyt eikä hammaspuutoksia. Bee on nyt vuonna 15 pian 7 vuotta. On ollut tähän asti terve koira, mutta nyt on todettu Been jälkeläisillä tässä kyseisessä pentueessa epilepsiaa, 8 pentua, joilla 3 :lla on klassinen epilepsia ja lääkitys ja kaksi pentua on lopetettu, jolla oli todennäköisesti ns. Rage-tyyppinen epilepsia, jota ei voi hoitaa lääkityksellä ja se muoto omaa erilaiset oireet. Katsotaan kuitenkin harvinaiseksi muodoksi. Pennuilla tämä ilmeni kaikilla ennen 4 vuoden ikää. Toisella puolella pentuja eli 3:llä ei ole todettu minkäänlaisia oireita. Yksi Been pennuista eli Jade on tehnyt pentuja , joita en suosittele siitoskäyttöön. Heillä ei toistaiseksi ole todettu mitään oireita. 

TAKAISIN