Villi-Joikhu Rakkaudenkaipuu

Kuva:Joanna Boman

Nimi: Bee 
Syntynyt: 12.10.2008
Sukupuoli: narttu
Väri:Musta, valkoisin,merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: B/B
Silmät: Terveet 
Polvet: Terveet

Luonne:  Sijoitusnarttuni , joka asuu Kirkkonummella. Täällä pentuaikana ei ollut mikään pomotyyppi vaan tuli hyvin laumassa toimeen. Pehmeä , ehkä hiukan ujo. mutta reipas silti ja luottavainen pentu joka viihtyi rapsutettavana ja sylissä. Utelias eikä pelännyt sen suuremmin uusia asioita tai ääniä. Vilkas. Luonteessa myös tiettyä rauhallisuutta. Mieleeni tuli vanha leidi Doora tai poikansa Fedja pienenä. Fedja onkin Been isoisä, jonka sivu löytyy sukutauluista. Ilme Dooramainen. Autoilu sujuu mutkitta ja samoin tutustuminen hevosiin ja tallin elämään. Laumassa periksi antava joka ei mitään riitaa haastellut vain antoi mielummin periksi mutta piti silti puolensa. Been emäntä kuvailee sanoilla rohkea ja luottavainen. Melko rauhallinen no paitsi pentuhepulissa. Kuuntelee hyvin. Sylivauva ja hiukan hienohelma, ei ainakaan vielä ole pentu joka tykkäisi rypeä kaikenlaisissa lätäköissä ja kurapaikoissa katsoo miten pääsisi kiertämään tassujaan kastelematta. 
Harrastukset:  

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 28.3.2009 pentu luokka sij.2 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 28.3.09 Tuomari Heljä Manninen :” Hyvä pää ja ilme. Hyvin kulmautunut. Liikkuu erittäin tehokkaasti.”  

Mäntyharju 8.8.09 virallinen näyttely Tuomari Esko Salkonen:” Keskikokoa vähän suurempi, hyvät mittasuhteet, kevyt kalloinen pää, tummat silmät, hyvä kaula, vankka runko saisi olla lyhyempi, hyvät raajat, tuuhea häntä, musta harmain merkein, hyvä luonne ja liikunta, runko vaikuttaa palkintosijaan. ” JUN.LK.H 

Katselmus Koli 18.4.2010 Tuomari Janika Wiksten ” Isohko narttu, jolla hyvä runko. Kerii edestä. Hyvä pää. Vilkas luonne. Aavistuksen luisu lantio. Turkki saisi olla kattavampi. ” 

Mäntsälä näyttely 17.7.2010 Tuomari Sean Knight : ” Erittäin hyvä. Kapea pää. Hieman suorat etukulmaukset. Liikkuu ahtaasti takaa. Tarvitsee kehätottumusta. ” NUO.LK. EH  

Terveys: Kyynärät kuvattu tulos: 0/0 Silmät tutkittu viimeksi 19.4.2010 terveet. Bee on ollut terve tähän asti. Bee on nyt vuonna 21 13 vuotta. On ollut tähän asti terve koira. Kohtutulehdus on ollut ja se leikattu ja samoin sisäinen verenvuoto kasvaimen vuoksi joka leikattu , se oli hyvänlaatuinen. Näistä on toipunut.

Jälkeläiset: Beellä on 1 pentue v. 2011. Lonkkatulokset ovat olleet huonoja tästä pentueesta C tai D yhtä lukuunottamatta. Pentuja on 8. Joista on tutkittu 7 . Kivespuutoksia ei ole , ei myöskään hammaspuutoksia. Pennuilla on todettu epilepsiaa, 8 pentua , joilla 5:llä on epilepsia. 2:lla on ns. klassinen epilepsia joka lääkityksellä ja voivat ok , 2 on lopetettu joilla oli todennäköisesti ns. Rage-tyyppinen epilepsia, jota ei voi lääkityksellä hoitaa ja se muoto omaa erilaiset oireet. Katsotaan kuitenkin harvinaiseksi muodoksi. Tähän muotoon liittyy aggressiivisuus kohtauksen aikana. Pennuilla tämä ilmeni kaikilla ennen 4v ikää. Toisaalta kolmella muulla ei ole todettu mitään oireita. Yksi Been pennuista ehti tehdä pentuja Jade , ja niitä jälkeläisiä en suosita jatkoon.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä, Yksi veli on kivesvikainen.