Villi-Joikhu Riekku Reetta

Nimi: Heta 
Syntynyt: 28.02.2013
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaal. merkein
Koko: Pienikokoinen
Lonkat: B/B
Silmät: HC Kaihi
Polvet: 0/0

Luonne:  Heta on sijoitusnarttuni , joka muutti tähän tai jäi tähän samalle paikkakunnalle Siuntioon. Mukava kun on lähellä. Heta on tempperamenttinen ,vilkas ja väsymätön. Nimensä mukainen riekkuja, joka tuntuu ettei väsy millään. Energiaa siis on vaikka muille jakaa. Voimakastahtoinen , pentulaumassa oli joukon etunenässä , tuli mieleen Justiina elokuvasta Pekka ja Pätkä kaulin vain Hetalta puuttui. Pahasisuinen ei kuitenkaan ole vaan ihmisläheinen ja jo pentuna selvisi että on tosi nopea oppimaan ja halukas siihen myöskin. Tälle pennulle on helppo opettaa melkein mitä vain. Äänekkyydeltään keskivertainen. Nopea liikkeissään ja sopisi hyvin vaikka agility koiraksi. Hyvin luoksetuleva ja ihmiseen kontaktia ottava. Laumatietoinen, tietää paikkansa. Pikku vekkuli. 
Harrastukset: Metsälenkit ja nimensä mukaiset riekkumiset.  

Saavutukset:  Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 Tuomari Mari Lackman JUN.LK / H

Arvosteluita:  Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 ” 1.5 vuotias, vielä kesken kehityksen oleva, kevyt pää ja eturinta, kauttaaltaan kapea runko, normaalit kulmaukset takana. Kovasti karva vaihtumassa. Hyvä häntä. Tarvitsee kehätottumusta. ” 

Terveys: 
Polveutumisen perusteella terve Pompen taudin osalta ja testiä ei tarvita. Kyynärät 0/0. Valitettavasti silmätarkissa löytyi silmistä HC kaihi eli katarakta joten Hetaa ei voida tästä johtuen käyttää , vaan siinä menivät pentuhaaveet.  Heta on edelleen terve koira tähän asti kun nyt ikää on pian 9 vuotta. Kaihi ei ole haitannut hänen eloa ja näkemistään mitenkään vaan Heta kyllä näkee ihan hyvin.

Jälkeläiset: Ei ole. ’

Sisarukset: Ovat olleet terveitä, yhtälukuunottamatta joka menehtyi kun todettiin autoimmuuni sairaus SLE. Yksi on kastroitu.