Villi-Joikhu Riski-Tyttö

Nimi: Pupu
Syntynyt: 3.6.2006
Sukupuoli: narttu
Väri: Musta vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne: Reipas pentu, joka nopeasti otti koko pihan alueekseen ja kekseliäs. Keksi miten päästä pikkuaidasta isolle pihalle kaivamalla, ryömimällä aidan ali jne. Harrasti myös hyppimistä pentuaidan yli ja mihinkäs muualle kuin ihmisten perään.
Todella ihmisläheinen pentu joka osasi myös rauhottua syliin ja nukahtaa siihen kuin myös sitä virtaa hereillä ollessa riittää.
Utelias tutustumaan kaikkeen ja hevosiin on myös tutustuttu. Pupu on sij.narttuni ja asuu Inkoossa oman perheensä kanssa. 
Välillä vesi kiinnosti ja pihan suihkulähteessä käytiin tassuja kastamassa ja emänsä lailla yritettiin veljien kanssa yhdessä uida vesikupissa.
Mitä neidistä kasvaa sen me näemme tulevaisuudessa. Pupusta on tullut reipas koira ja on erittäin leikkisä ja vilkas. Käy välillä naapurin koiraa tervehtimässä mutta palailee sitten aina omaan pihaan. Sopeutuu laumaani hyvin kun on ollut kyläilemässä täällä. Myös ensikertalaisena näyttely reissulla ei mitään vaikeuksia ollut. Hyvä hermoinen. 

Harrastukset:Lenkkeily ja koirakoulussa käynti. 

Saavutukset: – Virallinen näyttely Sipoo 15.4.2007 Tuomari: Leni Nousiainen Jun.lk. /EH
                     – Katselmus Helsinki 21.4.2007 Juniori nartut /5  
Arvosteluita: – ” Riittävät mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikea linjainen ja ilmeinen pää. Keskiruskeat silmät. Ikään riittävä eturinta. Hieman etuasentoiset riittävästi kulmautuneet eturaajat. Oikean mallinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu takaraajat hieman rungon alla. Ei nosta häntää selälle. Hieman ahdas takaa. ” 

Katselmus Helsinki 21.4.2007 Tuomari Lasse Tuominen: ” Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Runko ja raajat hyvät. Karvapeite oikean laatuinen ja runsas. Luonne oikea. ” 

Katselmus Helsinki 29.3.2009 Tuomari Heljä Manninen:” Keskikokoinen hyvätyyppinen narttu. Kaunis pää ja ilme. Hyvät mittasuhteet. Niukasti kulmautunut. Liikkuu hyvin sivulta ja edestä, hieman ahtaasti takaa. Valitettavasti koira on ylipainoinen. ” 

Terveys: Pupu on nyt täyttänyt 8v. ja ollut elämänsä tähän saakka terve , lääkäri käyntejä ei ole ollut rokotuksia lukuunottamatta. Pupulla on yhdet jälkeläiset ja synnytys meni hyvin vaikkakin pennut olivat isokokoisia ja varmistus lääkärissä että kaikki sujuu. Sujui se ja Pupu on hyvä emä , tosin alkuun hiukan opettelua kun pyrki alussa näykkimään pentuja. Se meni nopeasti ohi kun kaikesta ihmeestä toivuttiin. Mitään komplikaatioita ei esiintynyt. Pupu kuoli 12 vuotiaana ja syy oli diagnostisoitu DM. Pupu meni taivaankotiin 30.7.2018. Ikää oli 12vuotta.

Jälkeläiset: Pupulla siis pentue v.2009. Ei kivesvikaisia . Ei hammaspuutoksia. Jälkeläisillä ei ole todettu sairauksia.

Sisarukset: Sisaruksilla ei ole todettu sairauksia. Yhdellä veljellä kivespuutos. Pääosin elinikä on ollut n. 14-15 vuotta ja vanhuuden vaivat ovat syynä pois menoon.