Villi-Joikhu Sulolinja

Nimi: Lilli 
Syntynyt: 8.8.2011
Sukupuoli: narttu
Väri:Parkki vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Lilli on kuin kaksi koiraa samassa paketissa. Toinen puoli on rohkea , reipas ja kovin energinen pakkaus ja toinen puoli on läheisyyden kaipuinen ja tukea hakeva koiruus. Tukea haki mamma Deisiltä ja minulta. Pihalta muistuu mieleen ensimmäinen ulkoilu, joka Lilliä pelotti ja vinkunaa syntyi , Lilli istui surkeana pihalla ja ulisi että mitäs tämä maailma oikein on. Mamma Deisi meni Lillin luo ja laittoi tassunsa Lillin pään päälle kuin siunatakseen pienokaisensa ja Lilli pani silmät melkein kiinni ja kuono ylöspäin kuunteli mitä mamma Deisillä on sanottavaa, minä olin kameran takana ja seurasin. Keskustelu oli ohi ja Lilli sen jälkeen oli kuin ei mitään ja lähti tutkimaan pihaa muiden sisarusten kanssa. Eli palautuminen asiasta oli nopeaa. Lilli on toisaalta vahva luonne mutta ei kuitenkaan pahapäinen ja liian jääräpää. Neidistä löytyy se herkkispuolikin. Ei kuitenkaan anna höykyttää itseään turhan päiten vaan piti puolensa pentulaumassa, muttei ollut aloittamassa mitään kähinää. Reipas laumahenkinen koiruus. Ei ollut selkeästi mikään oman tien kulkija vaan laumatietoinen ja hakuinen koira. Kontaktin hakuinen myöskin ihmiseen päin. Kuuntelevainen. Ajoittain äänekäskin muttei komentaja laumassa. Lilli on sijoitusnarttuni joka asustaa Hollolassa toisen koiran kaverina ja varmasti nauttii siitä täysin rinnoin. 
Harrastukset:  

Saavutukset:  Katselmus Oulu 21.4.2012 pentu.lk. 1 sij.2 

Näyttely Turku 20.1.2013 Tuomari Ewa Nielsen JUN LK. EH  

Katselmus Helsinki 2013 ei loppukehä sijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Oulu Tuomari: Laura Siljander ” 8kk vanha narttupentu. Hyvän tyyppinen, mutta antaa itsestään vielä hieman ilmavan vaikutelman. Vielä aavistuksen takakorkea. Hyvät kulmaukset takana, kohtuullisesti kulmautunut edestä. Kaunis häntä. Sivuliikkeet hyvät, rungon kapeus näkyy vielä etu-ja takaliikkeissä. Mukava luonne, pientä riehakkuutta ja iloa esiintymisessä. ” 

Turun näyttely 20.1.2013 ” Iso pitkä narttu , jolla kaunis pää, jonka tulisi tosin täyttyä, normaalit kulmaukset, tarvitsee paremman turkinlaadun ja enemmän runkoa, liikkuu kapeasti edestä ja takaa ja voisi kantaa häntäänsä paremmin.” 

Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Tarja Lackman ” Keskikokoinen mittasuhteiltaan hyvä. Korkeajalkaisen vaikutelman antava. Hyvät kulmaukset, kyvyehkö raajaluusto. Erittäin kaunis pää. Hyvä purenta. Karvapeite vaihtumassa. Ylöskiinnittynyt , mutta hyväasentoinen häntä. Hyvä sivuliike, takaa hieman ahdas. Miellyttävän avoin , hyvä luonne. Esitetään hyvin. ” 

Terveys: Pevisassa on tutkittu myös kyynärät ja tulos 0/0. Geenitestattu pompen taudin osalta ja on todettu terveeksi. Yhdet jälkeläiset, synnytys meni tosi nopeasti , ongelmitta. Hyvä emä. Lilli on nyt 10v ja on elänyt elämänsä terveenä tähän asti.

Jälkeläiset: Lillillä on 1 pentue v. 2014. Pennut ovat olleet terveitä. Kivespuutoksia ei ole ja hampaat kaikilla ok kuten purentakin. Yksi uros on kastroitu, mukavuus syistä. Yksi uros on pra-prcd kantaja. Suku on jatkunut narttulinjassa.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä ja suku on jatkunut niin uros kuin narttulinjankin kautta.