Villi-Joikhu Tähtihetken Täyttymys

Kuva: Sanna Pyylampi

Nimi: Siru
Syntynyt: 20.6.2019
Sukupuoli: narttu
Väri: Soopeli
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: B/A
Silmät: Terveet
Polvet: 0/0

Luonne: Siru on sijoitusnarttuni , joka asuu Helsingissä. Siru on sylissä viihtyvä ja hellyttävä persoona, joka tykkää pusuttelemisesta. Reipas luonne. Tietää mitä tahtoo , ja ilmaisee sen. Ei hötkyile . Omaa tahtoa löytyy ja itsepäisyyttäkin. Pentulaumassa ei ollut pomo mutta ilmaisi selkeästi ,että minua ei kukaan höykytä. Ei mikään toisten kiusaaja kuitenkaan. Äänekäs ajoittain. Utelias ja energinen ja vilkas. Ihmisläheinen sylissä viihtyvä, mikäli ei harjata turkkia tms. Tottua pitää kuitenkin kaikkeen. Kontaktia hakeva.Toivottavasti hänestä kehittyy mukava narttu, jolta saadaan mukavia jälkeläisiä. Rohkea ja älykäs. Lempi asioita on kuoppien kaivuu, varpaiden pureminen ja riekkuminen. Yhteistyöhaluinen jo pienestä. Nyt aikuisena Sirusta on kehittynyt ihana koira. Siru on ystävällinen ja seurallinen, leikkisä kaveri joka tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Tottelee hyvin käskyjä. Kärsivällinen ja jaksaa yrittää sinnikkäästi asioita. Sopeutuu hyvin eri tilanteisiin. Tutustuu uteliaasti ihmisiin. Ei ole kovin haukkuvainen. Siru ei ole paukkuarka , vaan uutena vuotena päinvastoin olisi mieluusti tutustunut kyseiseen paukutteluun. Hyvä emä, kiltti ihana luonne ,erittäin tottelevainen.Harrastukset: Lempileikkejä on juokseminen ja takaa-ajoleikit. Omaksi iloksi harrastaa tokoa ja noseworkia. Keppileikit on myös Sirun mieleen.

Saavutukset: 

Arvosteluita: 

Terveys: Pompen , Pra-prcd:n osalta terve polveutumisen perusteella. DM testattu terveeksi. Kyynärät 0/0. Sirulta on kuvattu myös selkä, mutta kun ei ikää ollut kuvaushetkellä 2vuotta niin kuvauksesta saa vain kaksi lausuntoa , ne tärkeimmät. VA (nikamien epämuotoisuus) VA0 normaali, LTV (välimuotoinen lanne-ristinikama) LTV1 joka tarkoittaa jakautunutta ristiluun keskiharjannetta. Löydös on lievä , eikä tälläiset yleensä vaikuta koiran elämään. Sydän tutkittu se on ok. Hampaat ok, ei puutoksia. Siru on ollut terve. IFT122-PRA testattu on terve. Sirulla on myös aivan pieni napatyrä , joka ei ole vaatinut mitään toimenpidettä.

Jälkeläiset: Sirulla on yksi pentue jossa on 5 pentua. Yhdellä pennulla napatyrä, joka ei vaadi toimenpiteitä. Pevisa tutkittuja pennuista on viidestä 3 pentua. Yksi pentu asuu ulkomailla. Tulokset hyviä, Selkälausunnot on kaikilla LTV 3 tai 4. Uroksilla ei ole kivespuutoksia. Kaikilla hampaat ok.

Sisarukset: Sisaruksia on 6. Hammaspuutoksia ei ole ja kivespuutoksiakaan ei ole. Pevisatarkastettuja on 6. Hyvin tuloksin. Yhdellä siskolla on pieni kosmeettinen napatyrä joka ei ole vaatinut mitään toimenpidettä. Ovat olleet terveitä. Yksi veli on jatkanut sukua.