Villi-Joikhu Tomera Taivaltaja

Nimi: Tove
Syntynyt: 6.8.2022
Sukupuoli: Narttu
Väri: Parkkisoopeli
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Silmät terveet
Polvet: 0/0

Luonne: Tove on sijoitusnarttuni, joka asuu Kirkkonummella. Asuu lapsiperheessä. Tove on toisaalta hellyttävä lupsuttaja, mutta sitä omaa tahtoakin löytyy , mutta omaa kuitenkin nöyryyttä ja on nopea oppinen. Pentulaumassa ei ollut pomo tyyppi, piti puolensa mutta ei aloittanut kähinää tai keskustelua. Reipas, ihmisläheinen. Ei pelkää asioita tai ääniä ja palautuminen nopeaa jos nyt jotain on kummaksunut. Tekeväinen ja energinen , mutta ei ihan päätä pahkaa syöksy tilanteisiin. Tove on nyt melkein vuoden. Luonne on kehittynyt vallan ihanaksi. Toven voi viedä mihin vain ja ei pelkää mitään sen lisäksi osaa hyvin käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa. Ottaa niinsanotusti kaikki haltuun. Tove tykkää lapsista. Tulee kaikkien kanssa toimeen on sitten ihminen tai koira. Pilke silmäkulmassa ja Tovea onkin kuvattu huumorintajuiseksi koiruliksi. Tove on myös kova juttelemaan ei haukkuen vaan muilla äänillä. Käsittely sujuu ongelmitta. Erinomainen perhekoira.

Tove on ollut yökylässä ja laumaan solahti juuri siten kuin olisi aina täällä ollut. Tove ottaa kaikki tilanteet rauhallisesti ja asiallisesti ,eikä provosoi tai provosoidu mistään jutusta. Erittäin hyvät koiran signaalit ja tulee kaikkien kanssa loistavasti toimeen. Leikkisä ja energinen. Jos joku koira on helppo niin sitä on Tove. Ei vedä lenkillä lainkaan säätelee itse vauhtinsa sen mukaan kun talutin hiukan kiristyy niin Tove löysää. Aivan ihana. Hiukan pehmeyttä luonteessa on, mutta se sekoittuu oikeassa suhteessa kaikkeen käytökseen.

Harrastukset: Toko omaksi huviksi , tekee mielellään. Käynyt lammaspaimennuksessa.

Saavutukset: Katselmus Muurame 9.9.23 Juniori nartut loppukehä sij.2

Arvosteluita: Katselmus Muurame 9.9.2023 jun. nartut Tuomari Laura Okker ” Erinomaista tyyppiä oleva siro, nuori narttu. Erinomaisessa kunnossa. Hyvälaatuinen karva, turkkia sopivasti. Hyvät mittasuhteet. Vaivaton liike. Kaunsi nartun ilme. Hienot karvaiset korvat. Rauhallinen ja ystävällinen käytös. ”

Terveys: Pieni kosmeettinen napatyrä tytöltä löytyy , joka ei vaadi mitään toimenpidettä. Pompen, Pra-prcd, ja IFT122-pra terve polveutumisen perusteella. DM testattu on terve. Sydän ok. Hampaat ok, ei puutoksia. Kyynärät 0/0. Selkä: VA1 LTV4.

Jälkeläiset: Ei ole.

Sisarukset: Sisaruksia on 4 , kolme veljeä ja yksi sisko. Heillä ei ole napatyrää ja hampaat ok. Mutta ovat vielä pieniä joten vielä ei voi sanoa heistä muuta. Pevisatutkittuja on nyt Toven lisäksi 3 veljeä. Hyvin tuloksin. Kaikilla hampaat ok ja purennat. Yksi sisko on tutkimatta ei näillä näkymin pevisaan menekään. Kaikilla pojilla on kivekset ei puutoksia. Yhdellä veljellä on toinen korva taittokorva.