Villi-Joikhu Unelma

Nimi: Unna 
Syntynyt: 15.9.2008
Sukupuoli: narttu
Väri:Musta, vaalein,merkein
Koko: Pienikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet 

Luonne:  Sijoitusnarttuni , joka muutti Lohjalle toisen kasvattini kaveriksi. Täällä pentuaikana ei ollut mikään pomotyyppi vaan tuli hyvin laumassa toimeen. Pehmeä , ehkä hiukan ujo. mutta reipas silti ja luottavainen pentu joka viihtyi rapsutettavana ja sylissä. Utelias eikä pelännyt sen suuremmin uusia asioita tai ääniä. Vilkas. Luonteessa myös tiettyä rauhallisuutta. Osasi rauhottua ja katsella maailman menoa. Ajoittain tuntui miettivän asioita , eikä suin päin syöksynyt mihinkään. voisiko sitä sanoa harkitsevaisuudeksi. Toivottavasti neidistä kasvaa hyvä koira kuten emästään Lillistäkin. Sijoituskotiinsa sopeutuminen kävi sujuvasti ja samoin tutustuminen muihin eläimiin. Toivottavasti tämä koira olisi nimensä mukainen. Sen näyttää aika kun neiti kasvaa ja kehittyy. 
Harrastukset:  

Saavutukset:  Jun.lk.  EH/4 , KASVATTAJA LUOKKA, ROP  Mäntyharju 8.8.09  Katselmus Koli 18.4.2010 NUORT. LK. 2

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 28.3.2009 Tuomari Heljä Manninen: ”Erittäin kaunis pää ja älykäs ilme. Erittäin hyvin kulmautunut. Koiralla hyvä rungon pituus. Valitettavasti koira on aivan liian tuhdissa kunnossa. Koira liikkuu hyvin. ”  

Mäntyharju virallinen näyttely 8.8.09 Tuomari Esko Salkonen:” Keskikokoinen, hyvät mittasuhteet, vähän soikeanmuotoinen pää, kuono saisi olla lyhyempi, hyvät korvat, silmät ja kaula. Jäntevä keskimittainen runko ja hyvät raajat. Tuuhea kaunis häntä, musta turkki ruskein merkein, hyvä luonne ja liikkeet. ” JUN.LK.EH/4 SEKÄ OSALLISTUMINEN KASVATTAJALUOKKAAN.  

Katselmus Koli 18.4.2010 Janika Wiksten ” Nätti kokonaisuus. Nöyrä, hauska luonne. Hyvä pää. Hyvä runko. Aavistuksen luisu lanne. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki.” NUORT. LK. 2 

Mäntäsälä näyttely 17.7.2010 Tuomari Sean Knight: ”Erittäin hyvä. Hyvä pää ja silmät. Hieman suorat etukulmaukset ja liikkuu takaa ahtaasti ja tarvitsee kehätottumusta.” NUO.LK. EH / 4 

Terveys: Kyynärät kuvattu , tulos 0/0. Silmät tutkittu viimeksi 19.4.2010 ja olivat terveet. Unna on ollut tähän asti terve nyt 13 v.  Yhdet jälkeläiset. Synnytys meni leikkaukseen kun paikat oli kapeat ja kohdussa reunassa pieni repeämä. Kaikki sujui hyvin ja Unna toipui hyvin. Hyvä emä. 
  

Jälkeläiset: Unnalla on 1 pentue v. 2011. Ei kivesvikaisia , hampaat ja purenta ok. Yhdellä jälkeläisellä on todettu 3v vanhana synnynnäinen sydänvika, rakenteellinen, jonka pärjää edelleen hyvin. Narttujen kohdalla ei tullut jälkeläisiä ja suvun jatkoa koska sij.narttuni siitä ei koskaan tullut kantavaksi. Ei ole todettu sairauksia, suku on jatkunut yhden uroksen kautta.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä, ne jotka ovat jo taivaankodissa ovat menehtyneet kasvain asioiden vuoksi. Yhdellä sisaruksella on ollut OI- pentue. Joten sisko on siitä kantaja.