Villi-Joikhu Viehkeä Viettelys

Kuva: Katariina Raanto

Nimi: Kuura 
Syntynyt: 19.06.2016
Sukupuoli: narttu
Väri: Sininen
Koko: Keskikokoinen
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet 

Luonne: Kuura on sijoitusnarttuni , joka asuu perheensä kanssa Mäntsälässä. Ihana reipas luonne , ja toisaalta myös ei ujoutta vaan sopivaa pehmeyttä. Vaikka myös omaakin tahtoa löytyy. Laumassa ei ollut pomo tyyppi, vaan sopuisa kaveri. Vilkas. Syliin tunkeva pallero. Ei hötkyillyt uusia asioita, sopeutuvainen. Ei lauman äänekkäin tyyppi. Hellyttävä , hoksaava koira. Vilkas ja reipas joka paikassa. Tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Erittäin sosiaalinen. Kun Kuura on ollut minun luonani on sopeutunut hyvin laumaan , tullut toimeen narttulauamssa. Vahtiominaisuutta on. Iloinen tervehtijä kun tulee kotiin. Osaa myös kertoa oman mielipiteensäkin. Kuten on mainittukin että omaa tahtoa löytyy myös. Kuura on energinen ja leikkisä tyyppi. Perässä töpsöttelijä ajoittain . Valikoiva ruuan suhteen, ei kauhean namiperso koira. 
Harrastukset: Lisäilläänpä sitten tulevaisuudessa mitä harrasteita tulee. Luonteen puolesta ovat kaikki ovet auki. 

Saavutukset:  Katselmus Lieto 22.4.2017 Tuomari Eeva Kähönen , sin. nauha ei loppukehäsijoitusta. 

Arvosteluita:  Katselmus Lieto 22.4.2017 Tuomari Eeva Kähönen ” 10kk ikäinen sininen narttu. Paksu turkki ja pohjavilla, joka saa sen näyttämään pallerolta. Ahtaat takaliikkeet ja hiukan ulkokierteiset takajalat. Tekee matalaraajaisen vaikutelman , jota paksu turkki vielä lisää. Väritys ja vaaleat silmät tekevät ilmeestä kiehtovan. Häntä on komea puuhka. Vielä kaikinpuolin keskeneräinen , mutta miellyttävä ja leikkisä luonne. Purenta ok. Mielenkiintoinen olemus. ”

Terveys: Pompen taudin vapaa, isä ja emä on polveutumisen perusteella tervegeeninen. DM terve polveutumisen perusteella kun molemmat vanhemmat ovat DM testattuja ja ovat tervegeenisiä. Mitään testitarvetta ei siis ole. Kyynärät tutkittu 0/0. PRA-prcd testattu ja on tervegeeninen. Kuuraa on yritetty astuttaa kolme kertaa ja ne on päättyneet kaikki samaan tulokseen keskenmenoon. Nyt viimeisellä kerralla myös tätä asiaa on tutkittu ja poissuljettu monta asiaa. Mitään rakenteellista vikaa ei ole, ja kaiken tutkimuksen jälkeen on lääkäri päätynyt Herpesvirukseen, tai Myköplasma bakteeriin, joka on elimistön normaaliflooraa, mutta joillain yksilöillä aiheuttaa todellista harmia, Ei koiralle itselleen mutta ilmenee sitten siinä kun koira tulee kantavaksi , se aiheuttaa keskenmenoa. Näin nyt on todettu Kuuran kohdalla. Pentuja ei siis koskaan Kuuralle valitettavasti tule. Mutta onneksi Kuura itse voi hyvin eikä se hänen elämää haittaa. Myös perinnöllisyydestä oli lääkärin mielipide se ,että tämän kaltaiset asiat ovat yksilöominaisuuksia . Perinnöllisiin asioihin sitä ei lasketa. 

Jälkeläiset: Ei ole.

Sisarukset: Sisaruksia on 7 , ovat olleet terveitä, yksi on kastroitu ei terveys syistä. Kaksi veljeä on jatkanut sukua. Sekä 1 narttu myös.