Villi-Joikhu Viimerutistus

Nimi: Peppi 
Syntynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: narttu
Väri:Musta vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: B/B
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Peppi on sijoitus koirani, isäntänsä mukana reissaa Helsingin kaupungin vilinässä kuin Tammisaaren saaren rauhassakin. Tottuu siis pienestä pitäen moneen menoon ja autoilu on sujunut hyvin alkuun pientä oksentelua , mutta eiköhän se ohi mene. Peppi on vilkas ja vaativainen pentu. Osaa vaatia huomiota ja on erittäin ihmisläheinen , siellä missä ihmiset , siellä Peppi. Niinhän se Paimensukuisen olemukseen kuuluukin. Reipas ja vilkas. Tekemistä pitäisi olla ja sitä Peppi saakin. On kaikissa touhuissa mukana. Tutustuu reippaasti arkailematta asioihin ja tilanteisiin, mutta ei kuitenkaan koheltaja ole. Tykkäsi täällä pentuna ollessaan olla kainalossa ja nukahtaa siihen turvalliseen uneen. Peppi on erittäin siisti. Oppi sisäsiisteyden nopeasti , ei harrasta kodin tuhoamista tai vastaavaa paitsi osaa käyttää hampaitaan , mutta sekin taito opitaan miten niitä käytetään. Pentuhepulit ja riekkukohtaukset kuuluvat Pepin elämään. Hyvinkin muistutti jo pentuna emäänsä Pupua. Lisää asiaa tulee Pepin sivulle kunhan neiti kasvaa ja kehittyy. Peppi on ollut reissuissa mukana ja pärjää erilaisissa ympäristöissä ja joukossa todella hyvin. Hyvin sosiaalinen koira, joka tykkää kaikista. Oppivainen koira. 
Harrastukset:  

Saavutukset:  Katselmus Koli 17.4.2010 PENT.LK. /2  Katselmus Helsinki 19.3.2011 NUORT.LK. /4

Arvosteluita:  Katselmus Koli 17.4.2010 Janika Wiksten ” Ihastuttava kokonaisuus. Hyvä pään malli, kuono aavistuksen pitkähkö, hyvä turkki tulossa. Hyvä runko, hyvät kulmaukset. Liikkuu sipsuttaen. Narttumainen luonne ja antaa käsitellä hyvin. ” 

Mäntsälä näyttely 17.7.2010 Tuomari Sean Knight:” Erittäin hyvä. Hyvä pää ja silmät ja korvat. Hiukan suorat etukulmaukset. Hieman ahdas liikunta takaa ja tarvitsee etuosaan lisää jämäkkyyttä. ” JUN.LK. EH / 4 

Katselmus Helsinki Tuomari Lasse Tuominen ” Oikean tyyppinen. Keskikokoinen. Pää ja runko ja raajat oikean laatuiset. Karvapeite oikeanlaatuinen ja runsas. Luonne oikea. ” Nuort. lk. 4. 

Terveys: Peppi kävi pevisatutkimuksissa 28.2.11 ja lonkat B/B , silmät ok, polvet samoin ja kyynärät 0/0.  Peppi itse on myös pysynyt terveenä . Peppi on geenitestattu pompen taudin osalta ja on virhegeenin kantaja, sairastumatta itse. 

Jälkeläiset: Pepillä on yksi pentue v. 2011. Pennut ovat olleet terveitä, yksi uros on kastroitu mutta ei kivespuutoksia. Hampaat ok samoin purennat. Yhdellä on todettu HC kaihi. Suurin osa pentueesta on pevisa tutkittu hyvin tuloksin. Yhdellä pennulla on ollut ajoittain iho-ongelmia. Pentueesta on suku jatkunut nartun kautta.

Sisarukset: Ovat olleet terveinä.