Villi-Joikhu Voittaja-Ainesta

Nimi:Haldi
Syntynyt: 15.10.2018
Sukupuoli: narttu
Väri: Hallava vaalein merkein
Koko: Kookas
Lonkat: A/B
Silmät: Terveet
Polvet: 0/0

Luonne: Haldi on sijoitusnarttuni , joka asuu Tuusulassa. Haldi on valloittava itsevarma persoona jolla on vahva luonne. Tietää mitä tahtoo. Ei hötkyile turhia. Pentulaumassa ei ollut pomo mutta piti äänekkäästi puolensa jos niin tarvis oli. Aika äänekäs ajoittain. Utelias ja energinen ja vilkas. Ihmisläheinen sylissä viihtyvä, mutta vain ehkä hetki ja taas menoksi. Kaikkeen pitää tutustua ja ehtiä. Toivottavasti hänestä kehittyy mukava narttu joka on hyvä suvunjatkaja. Muistuttaa kyllä mammaansa Diiaa. Tytöllä energiaa piisaa. Erittäin leikkisä. Aikuisena Haldi on toimeentuleva ja omaa tahtoa löytyy edelleenkin ,mutta ei ole niin jäärä kuin mamma Diia, vaikka sitäkin löytyy. Tulee laumassa toimeen hyvin toisten kanssa. Ihmisille avoin ja tuttavallinen. Ei ole epävarma tilanteissa vaan reipas ja enemmän itsevarma tyyppi. Tottelevainen ,ilmaisee oman mielipiteensä, mutta ei huonolla lailla. Mukava pakkaus. Huomionhakuinen on ja välillä pyrkii komentamaankin siinä tilanteessa. Murkkuiässä on välillä ollut haasteita. Murkkuiät menevät ohi ja haasteet rauhoittuvat. Haldi on kova silppuamaan ja syömäänkin keppejä. Jääräpäisyyttä on edelleen nyt aikuisenakin, lähinnä ilmenee kun jokin ottaa ns. kupoliin,niin sitten yritetään sitä omaa mieltä viedä läpi ja komennetaan. Välillä myös hiukan valikoiva kuulo. Toimii kuitenkin namipersona palkkiomenetelmällä hyvin. Kovin on ruokaperso myös ja Haldin suuhun kyllä menee sitten kaikki mitä sattuisi pöydälle jäämään. Haldilla on yksi pentue ja katsotaan mitä heistä kasvaa. Harrastukset: Ei erityisiä aktiivi lajeja, mutta metsälenkit on ihania. Lelujen repiminen on lempipuuhaa. 

Saavutukset: 

Arvosteluita: Katselmus Helsinki Tuomarinkartano 11.9.22. Avo nartut. Tuomari: Outi Pikkarainen. ” 3,5 vuotias narttu, jolla rodunomainen pää ja ilme. Hyvä tyyppi. Rintakehä saisi olla leveämpi. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu varsin hyvin edestä, takaa ja sivulta. Rauhallinen luonne. Ei jaksa tänään oikein keskittyä. ”

Terveys: Pompen ja Pra-prcd:n, osalta terve polveutumisen perusteella. Ei testitarvetta. DM testattu terveeksi. Pra-IFT-122 terve polveutumisen perusteella. Kyynärät terveet 0/0. Ei hammaspuutoksia. Haldi on ollut terve. Polvet ja silmät on tarkastettu uudelleen 7.6.22 terveet olivat. Sydän ok. Selkä kuvattu: LTV2, VA0, SP0. Haldilla todettiin varastopunkille herkistyminen Marraskuussa /23. Allergia testit tehty, muut negatiivisia , Pujolle löytyi lievä vasta-aine reaktio. Oireiden syy kuitenkin tuo varastopunkki.

Jälkeläiset: Haldilla on 1 pentue v.2021, jossa on 7 pentua. Pentueesta on nyt pevisatutkittuja 6 koiraa , tulokset hyviä. Yksi uros on kivesvikainen. Yhdellä on välihammas puutos. Muilla hampaat on ok. Purennat kaikilla ok. Haldilla on toinen pentue v. 2023, jossa on 5 pentua. Haldin ensimmäisestä pentueesta on sukua jatkanut narttu. Pennuilla ei ainakaan toistaiseksi ole todettu allergioita.

Sisarukset: Sisaruksia on 4. Kaikki ovat olleet terveitä ja yhdellä siskolla oli syntyessään toinen silmä sokea. Koira pärjää hyvin. Veljellä todettiin kaihi 3 vuoden iässä. Muutokset eivät ole massiivisia vaan lievempiä. Sisaruksista on kaksi pevisatutkittu. Sisaruksilla ei ole todettu allergioita.