Villi-Joikhu Yliveto

Nimi: Malla 
Syntynyt: 03.08.2012
Sukupuoli: narttu
Väri: Soopeli valkoisin merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: A/A
Silmät: Terveet 
Polvet: 0/0

Luonne:  Malla on sijoitusnarttuni , joka asuu Kirkkonummella. Malla on rauhallinen ja tuumivainen koira. Ei osoita arkuutta , hiukan ujo tyttö. Tosin pentuhepulit kuuluvat asiaan ja ulkona on mukava temmeltää. Sisälle tuloa saa vähän houkutellakin. Harrastaa kaivamista. Malla myös seurailee tapahtumia rauhallisesti. Ei ole kovin äänekäs ainakaan vielä . Fiksu ja nopea oppinen koiruus. Laumassa meni muiden mukana sopuisasti eikä koskaan pärissyt sisaruksilleen. Katseli mamma Metteä ja teki samalla tavalla. Pärjäsi myös poika laumassa hyvin ja osasi väistää jos joku höykyttää yritti. Mielestäni Malla on sopuisa koira , ei päällepäsmäri. Keskivilkas , ei rämäpää. Harkitseva. Avoin ujosta olemuksestaan huolimatta ja luoksetulo toimi hyvin. Katsotaan mitä neidistä kasvaa aikanaan.  Malla on luottavainen ja osaa toimia. Kaverikoirana tietää miten pitää olla ja sitten kun on riekkumisen aika niin riekutaan. Mainio luonne kertakaikkiaan. Malla on valmistunut kaverikoiraksi ja käy ilahduttamassa vanhuksia , ihana luonne joka sopii tehtävään kuin nakutettu. 
Harrastukset: Terapiakoirana olo , käy ilahduttamassa säännöllisesti vanhuksia heidän hoitopaikassaan. MALLA ON VALMISTUNUT 2014 VIRALLISESTI KAVERIKOIRAKSI.  

Saavutukset:  Katselmus Helsinki 2013 ei loppukehäsijoitusta. Katselmus Helsinki 2015 ei loppukehäsijoitusta.  

Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 Tuomari Tuula Savolainen. AVO.LK / H 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Kirsti Hassinen ” Runsasturkkinen, kermanvärinen paimenkoiramainen narttu. Joka voisi olla aavistuksen pidempirunkoinen. Kohtuulliset kulmaukset takajaloissa. Kaunis häntä, kauniit tummat silmät. Takaa hyvin ahtaat liikkeet. Edestä hyvät mutta lyhyet raviliikkeet. Rauhallinen miellyttävä luonne. ” 

Maailman näyttely Helsinki 9.8.2014 ” 2vuotias narttu tänään kesäturkissa. Hyvät mittasuhteet, kapeahko pää ja pyöreät silmät. Erinomainen häntä. Ylälinja saa liikkeessä vakiintua. Polvikulmaa tarvitaan lisää. Kinnerahtaat takaliikkeet, hyvä etuosa. Hieman pehmeä karva. Rodunomainen lähestyttäessä. ”

Katselmus Helsinki 26.4.2015 Tuomari Janika Wiksten ” Sievä pieni narttu. Miellyttävä pää, jossa kuono saisi olla turpeampi. Hyvä ylälinja. Ok etuosa. Takakulmaukset saisi olla paremmat. Takaraajat valitettavasti kovin ulkokierteiset. Turkki ok. Purenta ok .Luonne ujo. ”

Terveys: Pevisat ok , Kyynärät 15.11.13 tulos 0/0. Malla on Pompentaudin osalta terve, polveutumisen kautta, eikä sitä tarvitse geenitestata erikseen. Mallan molemmat vanhemmat ovat terveitä eivätkä siten periytä virhegeeniä. Mahdollisesti OI-kantaja, emä on saanut toisen uroksen kanssa oi-pentueen joten kun emä on kantaja , on mahdollisuus oi-kantajuuteen olemassa. Malla ei tee pentuja, kun on oi-riski ja siihen ei geenitestiä ole olemassa ja rakenteeltaan Malla on ahdas takaa joka siis ei koiran menoa haittaa, mutta tätä rakennetta ei ole syytä lisätä. Malla on kyllä pysynyt aivan terveenä joten se ei olisi ollut este. 

Jälkeläiset: Ei ole.

Sisarukset: Ovat olleet terveitä. Hampaat ok , ei kivespuutoksia.